Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elina Svitolina va lipsi de la Roland Garros din cauza războiului din Ucraina

Elina Svitolina

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina va rata ediția din acest an a Openului Franței. Ea a decis să prelungască o pauză nedeterminată, insistând că este „imposibil să faci performanță" în timp ce țara sa rămâne sub atacul forțelor rusești, notează mediafax.

Svitolina, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice, nu a mai jucat în circuit din luna martie, când a optat să se retragă din activitate din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Openul Franței va începe pe 22 mai, dar Svitolina, de trei ori sfertfinalistă, a confirmat că nu va participa, atunci când a luat cuvântul la ediția din acest an a Global Sports Week de la Paris.

„Din păcate, nu voi juca la Roland Garros", a declarat Svitolina pentru insidethegames.

„Este o decizie pe care am luat-o în urmă cu câteva zile. Trebuie doar să îmi iau timp să mă liniștesc și să fiu gata când voi fi pregătită.

„Voi fi la Roland Garros cu Gaël (Monfils, șoțule ei n.r.). Îl voi susține la fiecare pas, dar performanța este un lucru foarte diferit. Ai presiune, ai presiune din partea ta, vrei să performezi bine, dar când nu sunt 100% este foarte greu pentru mine să performez la cel mai bun nivel."

Întrebată când va lua o decizie privind revenirea, Svitolina a adăugat:

„Decizia va veni atunci când va exista motivația. Cu războiul care se întâmplă, nu știi niciodată la ce să te aștepți.”

Svitolina a declarat că a fost îngrozită de situația din țara sa natală și că a simțit că este prea dificil să joace tenis.

„Când am jucat la Indian Wells și Miami a fost imposibil să mă concentrez, nu am performat atât de bine pe cât îmi doream", a explicat Svitolina.

„Nu mă puteam concentra cum trebuie la antrenament și la meci. Acest lucru a fost devastator pentru mine. Eram epuizată mental, iar acest lucru nu este bun. Nu pot performa la cel mai înalt nivel".

Orașul natal al Svitolinei, Odessa, a fost bombardat, forțele rusești lansând șapte rachete în cursul zilei de luni.

„În fiecare zi, se întâmplă ceva nou acum", a mai spus Svitolina. „Chiar acum, ultimele zile au fost foarte grele pentru orașul meu natal Odesa. Este atacat și este atât de greu de văzut. Orașul meu natal, unde mi-am petrecut copilăria, este bombardat și în flăcări. Deocamdată, este imposibil să performez."

Svitolina a participat la Global Sports Week pentru a discuta despre sănătatea mintală în sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.