Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elisabeta Lipă, consideră că pentru implementarea programului 'Liga de Aur' este nevoie de susținere din partea Guvernului

ziuanews.ro
elisabeta lipa

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, consideră că pentru implementarea programului "Liga de Aur", ministrul Sportului, Eduard Novak, are nevoie de susţinere din partea premierului Nicolae Ciucă şi a ministrului Finanţelor, Adrian Câciu.

"Nu pot să mă exprim până în momentul în care nu ştiu exact ce înseamnă. Ar fi bani în plus, dar depinde pe ce vor veni aceşti bani în plus, şi dacă vor fi. Este foarte bine că îşi doreşte, este foarte bine că are astfel de proiecte, dar are nevoie şi de susţinere ca să aibă un buget pe măsură şi să convingă premierul şi ministrul de Finanţe că sportul chiar este în stare să se reformeze şi că Parisul poate să arate altfel. Vom vedea", a declarat Lipă pentru AGERPRES.

Oficialul FRC consideră că sportul are nevoie de o reformare din temelii, pentru că în acest moment funcţionează "pe avarie".

"Nu ştiu dacă este de bun augur sau nu despărţirea portofoliului de sport de cel de tineret. Dacă ne uităm la istoria Ministerului Tineretului şi Sportului vedem că de-a lungul anilor cele două ramuri au fost despărţite, fie în minister, fie în agenţie, deci nu este ceva nou. Important este ca ministrul care se regăseşte în fruntea ministerului să ia cele mai bune decizii pentru sportul românesc, având în vedere că noi ne situăm unde ne situăm ca rezultate la Jocurile Olimpice. Toată lumea îşi doreşte, ne plângem că nu mai avem sportivi, că nu facem faţă, că nu mai avem sport de masă, dar eu mi-aş dori să nu ne mai plângem, să demonstrăm că suntem în stare să ne redresăm. Un ministru de unul singur clar niciodată nu va putea, are nevoie de o echipă care să îl ajute şi dacă dă dovadă şi de curaj, cu siguranţă poate lua nişte măsuri şi poate să facă nişte reforme pentru sportul românesc. Eu sper ca ministrul actual, Eduard Novak, să reuşească acest lucru pentru că este nevoie. Sportul are nevoie să fie reformat din temelii. Este clar că nu mai poate funcţiona, pentru că funcţionăm pe avarie şi nu poţi avea mari speranţe la rezultate", a mai spus Elisabeta Lipă.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că în noul mandat îşi doreşte implementarea unui proiect denumit "Liga de Aur" care ar putea aduce României între 8 şi 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

El a explicat că proiectul Liga de Aur va fi bugetat separat, în cadrul acestuia urmând să se regăsească 11 discipline care au cele mai mari şanse de a obţine rezultate importante la Jocurile Olimpice. Conform proiectului, sportivii de la aceste discipline vor intra într-o pregătire centralizată având la dispoziţie cei mai buni specialişti în domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.