Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elisabeta Lipă sare în apărarea sportivilor depistaţi pozitiv

ziuanews.ro
elisabeta lipa

Situaţia sportivilor din loturile feminine şi masculine de seniori de la kaiac-canoe, depistaţi pozitiv cu meldonium, este incertă până când vor apărea rezultatele probei B. Ministrul tineretului şi sportului, Elisabeta Lipă, este de părere că, până la proba contrarie, sportivii au dreptul la prezumţia de nevinovăţie.

"Îmi pare rău că sportul românesc trece printr-o asemenea situaţie. Vreau să vă spun că, până nu se face şi proba B, sportivii au dreptul la prezumţia de nevinovăţie", a declarat Lipă, transmite ziarulring.ro.

Tolontan relatează o poveste TULBURĂTOARE

În legătură cu substanţa "meldonium", interzisă de WADA (World Anti-Doping Agency) de la 1 ianuarie, Elisabeta Lipă consideră că este foarte important să se cunoască, în acest moment, concentraţia admisă. "Ştim foarte bine că acest meldonium este foarte controversat. Auzim de la o zi la alta că nu sunt studii clinice... Nici WADA nu este foarte hotărâtă, să spună odată pentru totdeauna ce concentraţie trebuie să aibă pentru ca un sportiv să fie considerat dopat. În ultimele zile am auzit o variantă, precum că lui Mihai Donisan şi Claudiei Ştef, găsiţi pozitiv la meldonium, li se ridică suspendarea provizorie. Am văzut apelative precum «ruşinea jocurilor olimpice», «ruşinea sportului românesc», «lista ruşinii», cu referire şi la aceşti doi sportivi. În situaţia în care li se ridică suspendarea, cine îi mai reabilitează? Nu putem să ne jucăm cu lucrurile astea. Până nu avem un răspuns oficial, dacă sunt sau nu declaraţi aceşti sportivi suspendaţi, daţi-mi voie să mă abţin", a continuat Elisabeta Lipă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.