Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elisabeth Borne scapă de demitere: Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din Franţa a fost respinsă

Elisabeth Borne

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului din Franţa, a respins, luni după-amiază, moţiunea de cenzură depusă de opoziţia de stânga împotriva Guvernului Elisabeth Borne, anunță mediafax.

Moţiunea de cenzură depusă de coaliţia de stânga Noua Uniune Populară Ecologică şi Socială (NUPES), condusă de Jean-Luc Mélenchon şi formată din partidele Franţa Nesupusă, Polul Ecologist, Partidul Comunist şi Partidul Socialist, a primit doar 146 de voturi pentru, conform cotidianului Le Monde şi postului BFMTV. Pentru a fi adoptată moţiunea avea nevoie de cel puţin 289 de voturi în Adunarea Naţională.

Moţiunea de cenzură nu a avut succes, în contextul în care formaţiunea de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională, din care face parte fosta candidată la preşedinţie Marine Le Pen, a decis în ultimul moment să nu se ralieze planului de înlăturare a Guvernului Elisabeth Borne, instalat de preşedintele Emmanuel Macron.

"Am luat decizia responsabilă de a fi opoziţie constructivă. Traversăm deja o criză socială, economică şi în materie de securitate, nu avem nevoie de o criză de regim politic", a argumentat deputatul Alexandre Loubet, într-un mesaj transmis în numele grupului politic al partidului Mobilizarea Naţională (RN).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.