Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a devenit principalul acționar al Twitter

theverge.com
elon musk

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a dezvăluit că deţine un pachet de 9,2% din acţiunile Twitter, în valoare de aproape 3 miliarde de dolari, care îl face cel mai mare acţionar al platformei de microblogging, informaţie care a dus la o creştere de peste 25% a titlurilor companiei, transmite Reuters, potrivit news.ro

Anunţul lui Musk a venit la scurt timp după un tweet al său conform căruia se gândeşte serios la construirea unei noi platforme de socializare, punând în acelaşi timp la îndoială angajamentul Twitter faţă de libertatea de exprimare.

Utilizator prolific de Twitter, Musk are peste 80 de milioane de urmăritori de când s-a alăturat site-ului în 2009 şi a folosit platforma pentru a face mai multe anunţuri, inclusiv unul referitor la un acord de retraere de la bursă a Tesla, care a adus la un conflict cu autorităţile de reglementare.

Cu toate acestea, Musk, cea mai bogată persoană din lume, a criticat în utlima perioadă platforma de socializare şi politicile acesteia şi a lansat recent un sondaj pe Twitter în care a întrebat utilizatorii dacă cred că platforma aderă la principiul libertăţii de exprimare, la care peste 70% au votat ”nu”. Rezultatele trimestriale recente ale Twitter şi creşterea sub aşteptări a numărului de utilizatori au ridicat întrebări cu privire la perspectivele sale de creştere, chiar dacă urmăreşte proiecte mari, cum ar fi camere de chat audio şi buletine informative pentru a pune capăt stagnării de lungă durată.

”Transmite un mesaj către Twitter... deţinerea unei participaţii semnificative la companie îi va ţine în priză, deoarece acea participaţie pasivă ar putea deveni foarte rapid o participaţie activă”, a spus Thomas Hayes, membru manager al Great Hill Capital.

Musk, care, potrivit Forbes, are o avere netă de aproximativ 300 de miliarde de dolari, a vândut acţiuni Tesla din noiembrie, când a spus că va vinde 10% din participaţia sa la producătorul de maşini electrice.

El a vândut deja acţiuni Tesla în valoare de 16,4 miliarde de dolari de atunci.

Un document depus luni la autorităţile de reglementare a arătat că Musk are în proprietate 73,5 milioane de acţiuni Twitter, care sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust, la care este administrator unic.

Vanguard este al doilea cel mai mare acţionar al Twitter, cu un pachet de 8,79%, potrivit datelor Refinitiv.

”„Investiţia reală a lui Musk reprezintă un procent foarte mic din averea sa şi nu ar trebui exclusă o cumpărare totală”, a scris analistul CFRA Research Angelo Zino într-o notă adresată clienţilor.

Musk a făcut anterior investiţii timpurii în companii, inclusiv în procesorul de plăţi online Stripe şi firma de inteligenţă artificială Vicarious, dar cea mai recentă investiţie a sa ar fi prima de acest gen. El este, de asemenea, fondatorul şi directorul general al SpaceX şi conduce startup-ul Neuralink şi firma de infrastructură The Boring Company.

Twitter a fost ţinta investitorului activist Elliott Management în 2020, când fondul speculativ a susţinut că şeful şi cofondatorul său de atunci, Jack Dorsey, acorda prea puţină atenţie Twitter în timp ce conducea Square.

Dorsey, care deţine o participaţie de peste 2% la Twitter, a demisionat din funcţia de CEO şi preşedinte în noiembrie anul trecut, predând conducerea veteranului companiei Parag Agrawal.

Se pare că Agrawal a plecat în concediu paternal pentru câteva săptămâni în februarie. Între timp, Musk şi Dorsey au găsit un teren comun în a respinge aşa-numitul Web3, un termen vag pentru o versiune utopică a internetului care este descentralizată.

mult Acţiunile Twitter, care au scăzut cu 38% în ultimele 12 luni până vineri, au fost tranzacţionate luni la 47,19 dolari, adăugând până la 8,38 miliarde de dolari la capitalizarea sa de piaţă, care se ridică acum la 39,3 miliarde de dolari. Twitter nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.