Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a dezvăluit pe ce cheltuie banii: A conectat un cip la creierul unei maimuțe, care joacă jocuri video

Elon Musk

Șeful Tesla, Elon Musk, a declarat într-un interviu că startup-ul său Neuralink i-a plantat unei maimuțe un cip care i-a permis să joace jocuri video cu mintea, relatează CNBC, potrivit MEDIAFAX.

Neuralink a introdus un cip de computer în craniul maimuței și a folosit „fire mici” pentru a-l conecta la creier, a spus Musk.

„Nu este o maimuță nefericită”, a spus el în timpul unei discuții la Clubhouse, o nouă aplicație de socializare care câștigă popularitate și care permite oamenilor să participe la discuții, în timp ce alții ascultă.

Miliardarul - care a vorbit și despre călătorii spațiale, coloniile de pe Marte, criptomonede, inteligență artificială și vaccinurile Covid-19 - a declarat că Neuralink încearcă să-și dea seama dacă poate folosi cipurile pentru a face maimuțele să joace „mind Pong” între ele.

Cu sediul central în San Francisco, echipa de aproximativ 100 de persoane a lui Neuralink încearcă să dezvolte o interfață computer-creier.

Musk spune că scopul Neuralink este de a crește rata cu care informațiile pot circula între creierul uman și mașină.

Citește și: SURSE Bebelușul ajuns în spital după BOTEZ a MURIT: micuțul era născut prematur

De fapt, oamenii sunt deja „cyborgi”, deoarece au un „strat digital” terțiar format din telefoane, computere și aplicații, spune Musk.

„Cu o interfață neuronală directă, putem îmbunătăți lățimea de bandă dintre cortexul tău și stratul terțiar digital cu multe ordine de mărime”, a spus el. „Aș spune probabil cel puțin 1.000, sau poate 10.000, sau mai mult.”

Cortexul este o parte a creierului care joacă un rol cheie în memorie, atenție, conștientizare, gândire, limbaj și conștiință. Stratul digital la care se referă Musk ar putea fi orice, de la iPhone-ul unei persoane la contul său de Twitter.

Pe termen lung, Musk susține că Neuralink ar putea permite oamenilor să comunice telepatic și să existe într-o „stare salvată” după ce vor muri, care ar putea fi apoi introdusă într-un robot sau un alt om.

Pe termen scurt, Musk dorește să implanteze cipuri Neuralink în tetraplegici, care să poată „controla mouse-ul computerului, telefonul sau orice dispozitiv doar cu gândul”.

În august, Neuralink a realizat un demo live al tehnologiei sale pe trei porci. Unui public i-au fost prezentate semnale neuronale în timp real de la unul dintre porci, pe care Musk l-a numit Gertrude.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.