Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk intervine în dezbaterea privind imigrația la granița Texas-Mexic din SUA

businesstoday.in
elon musk x

Miliardarul Elon Musk a intrat joi în dezbaterea privind imigrația din SUA, făcând o vizită la granița Texasului cu Mexicul pentru a se întâlni cu politicieni locali și cu forțele de ordine și pentru a obține ceea ce el a numit o viziune „nefiltrată" ” situației.

Vizita lui Musk a avut loc în contextul în care, în ultimele zile, mii de migranți s-au aventurat în nordul Mexicului cu trenuri de marfă și autobuze, apoi au trecut granița americană în Texas, Arizona și California, în contextul unei creșteri a numărului de sosiri de persoane care cer azil în Statele Unite, conform mediafax.

Această creștere bruscă, în special în jurul orașului San Diego, California, și în orașele de frontieră texane El Paso și Eagle Pass, urmează unei perioade anterioare de acalmie în ceea ce privește trecerile neautorizate de frontieră, ca urmare a unei noi politici de azil impuse de administrația președintelui democrat Joe Biden pentru a descuraja astfel de activități.

Musk a vizitat Eagle Pass, unde mulți migranți traversează de câteva zile Rio Grande în apropierea unui pod de cale ferată din Eagle Pass, fără a fi descurajați de gardurile de sârmă ghimpată plasate pe malul râului de către Garda Națională din Texas.

Îmbrăcat cu un tricou negru, o pălărie neagră de cowboy și ochelari de soare de tip aviator, Musk a îndemnat la o abordare în două direcții pentru revizuirea legislației americane privind imigrația, într-un video-selfie postat pe platforma de socializare X, fostul Twitter.

El a cerut o „aprobare legală accelerată” ca parte a unui „sistem de imigrație legală foarte extins” care să primească migranți „muncitori și cinstiți”, interzicând în același timp intrarea celor care „încalcă legea”.

„Vrem să facem ambele lucruri - să fluidizăm imigrația legală și să oprim un flux de oameni care este de o asemenea amploare încât ducem la un colaps al serviciilor sociale”, a spus Musk.

Musk, originar din Africa de Sud, a menționat propriul său statut de „imigrant în Statele Unite” și s-a declarat „extrem de pro-imigranți”.

Director executiv al Tesla și SpaceX, Musk se intersectează din ce în ce mai mult în politica americană.

El a găzduit lansarea campaniei prezidențiale republicane a guvernatorului Floridei Ron DeSantis pe Twitter în luna mai, blocând serviciul. El a declarat la începutul acestei luni că a refuzat o solicitare a Ucrainei de a utiliza rețeaua sa de sateliți Starlink pentru a o ajuta în apărarea împotriva Rusiei și s-a întâlnit săptămâna trecută cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, care l-a îndemnat să găsească un echilibru între protejarea libertății de exprimare și combaterea discursului instigator la ură pe X.

În clipul video de 4 minute, el l-a prezentat pe reprezentantul american Tony Gonzales, un republican din Texas al cărui district se întinde pe mai mult de 800 de mile de frontieră, care i-a urat bun venit lui Musk și a spus că oamenii de la granița texană „se simt cu adevărat abandonați”.

Musk are un interes mai mult decât mic în economia Texasului. Fabrica Tesla Gigafactory Texas se află în Austin, iar Space X operează o importantă facilitate de testare și lansare pe coasta texană a Golfului Texas, în Boca Chica, în apropiere de Brownsville.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.