Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk și-a vândut acțiuni Tesla în valoare de un miliard de dolari: Nu iau un salariu în numerar sau un bonus de nicăieri, am doar stocuri

Antena 3
Elon Musk

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a descărcat acțiuni în valoare de peste un miliard de dolari, conform documentelor financiare recente.

Documentele depuse pe 11 noiembrie la Securities and Exchange Commission confirmă vânzarea a peste 934.000 de acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 1,1 miliarde de dolari.

Musk a vândut acțiunile la un preț mediu de aproximativ 1.170 de dolari, obținând aproape 180% câștiguri ale prețurilor în ultimul an. Este doar a treia oară când Musk vinde acțiunile companiei de când Tesla a devenit publică pe Nasdaq în 2010 și este cea mai mare tranzacție a sa, conform cointelegraph.com

Dosarele arată că Musk plănuia să vândă acțiunile ca parte a obligațiilor sale fiscale încă din septembrie. El a chestionat cei 63 de milioane de adepți ai săi în weekend, întrebând dacă ar trebui să vândă 10% din participațiile sale Tesla. Din cei 3,5 milioane de respondenți, aproape 58% au spus da. Cu toate acestea, CEO-ul Tesla a vândut mai puțin de 1% din această vânzare și deține în continuare peste 170 de milioane de acțiuni.

Ca răspuns la sondaj, el a menționat „Nu iau un salariu în numerar sau un bonus de nicăieri. Am doar stocuri, deci singura modalitate prin care pot plăti taxe personal este să vând acțiuni.”

În zilele care au urmat sondajului, acțiunile Tesla au scăzut cu 16% pentru a coborî sub 1.000 de dolari pentru scurt timp pe 10 noiembrie. TSLA a atins un maxim istoric de 1.230 de dolari pe 4 noiembrie și este în prezent cu aproximativ 11% mai scăzut de la acest vârf.

Au existat speculații – cu adevărat hopiu – în cercurile cripto că el ar putea pune o parte din acești bani în active digitale. Dl. Whale și-a întrebat cei 357.000 de adepți: „Ce criptomonedă ar trebui să cumpere pentru a deveni primul trilionar?”

CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, a sugerat să cumpere mai mult Bitcoin în urma sondajului de pe Twitter, dar înainte să apară vestea despre această vânzare:

„Dacă obiectivul este diversificarea, o strategie alternativă de luat în considerare este conversia bilanţului USD TSLA într-un standard Bitcoin și cumpărarea de 25 de miliarde USD în BTC USD. Acest lucru ar oferi diversificare, protecție împotriva inflației și mai multe avantaje pentru toți investitorii într-un mod eficient fiscal.”

Potrivit BitcoinTreasures , Tesla deține în prezent 43.200 BTC în valoare de aproximativ 2,79 miliarde USD la prețurile curente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.