Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk şi Jack Ma au evitat subiectul comerţului, la conferinţa WAIC din Shanghai

elon musk

Directorul general al Tesla, Elon Musk, şi fondatorul Alibaba, Jack Ma, au discutat joi despre Marte şi inteligenţă artificială, dar au evitat subiectul tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China, la prima lor apariţie comună, care i-a dezamăgit pe unii investitori, relatează Reuters, potrivit news.ro

Discuţia, care a fost transmisă online, a făcut parte din evenimentele de deschidere a World Artificial Intelligence Conference (WAIC) din Shanghai.

La anunţarea discuţiei dintre cei doi magnaţi, au apărut speculaţii că aceştia s-ar putea folosi de eveniment pentru a discuta probleme precum fricţiunile comerciale dintre SUA şi China, despre care ambii au făcut anterior comentarii publice, noua fabrică pe care Tesla a construieşte în Shanghai, sau retragerea lui Ma de la conducerea Alibaba.

Cei doi au evitat însă toate referirile la aceste probleme şi au discutat în schimb timp de peste o jumătate de oră despre viziunea lor referitoare la modul în care tehnologia, în special inteligenţa artificială, vor modela viitorul.

”Sunt uimit întotdeauna de viziunea ta asupra tehnologiei. Nu sunt o persoană tehnică”, a afirmat Ma în primele remarci adresate lui Muskm înainte de a discuta despre faptul că inteligenţa artificială nu este un pericol.

Ma s-a descris drept un optimist în privinţa impactului inteligenţei artificiale asupra umanităţii, adăugând că oamenii care se îngrijoreaz prea mult în această privinţă ”au o inteligenţă de colegiu”. ”Oamenii ca noi, care au şcoala străzii, nu se tem de acest lucru”, a spus acesta.

Cei doi au discutat şi despre călătoriile în spaţiu, Ma complimentându-l pe Musk pentru încercările sale de a călători către Marte prin intermediul SpaceX, în timp ce Musk a notat progresele Chinei în domeniu, precum şi modul inadecvat în care oamenii sunt împotriva computerelor.

Musk nu a făcut niciun anunţ referitor la compania sa de tuneluri, The Boring Company, chiar dacă la începutul lunii august a scris pe Twitter că ar urma să lanseze la WAIC o divizie chineză,

Un spectator la discuţii, Simon Zhang, a declarat că a plecat cu impresia că Musk, care a sosit la Shanghai dimineaţa, era obosit din cauza zborului.

”Conversaţia nu a fost atât de interesantă pe cât mă aşteptam. Au discutat fiecare despre propriile lor subiecte, separate”, a spus acesta.

Un alt membru al audienţei a exprimat o dezamăgire similară.

”Oamenii abia aşteptau această întâlnire. Dar ce a spus Musk despre inteligenţa artificială a mai spus de milioane de ori, iar Jack Ma a fost doar Jack Ma”, a adăugat spectatorul.

Potrivit unei postări pe reţeaua chineză Weibo a site-ului chinez Sina Technology, Musk părea uneori că nu îşi găseşte cuvintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.