Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elton John, Joan Baez şi Anita Baker în turneu de adio la Montreux Jazz Festival

elton john

Elton John, Joan Baez şi Anita Baker, aflaţi în turneu de adio la cea de-a 53-a ediţie a festivalului de jazz de la Montreux, care are loc în perioada 28 iunie - 13 iulie, vor cânta alături de mai multe legende ale muzicii, precum Sting, ZZ Top, Quincy Jones sau Lauryn Hill, informează AFP potrivit news.ro.

"Va fi o defilare a marilor personalităţi, veritabile legende, artişti care au marcat istoria muzicii, fiecare în domeniul şi stilul lui", a declarat într-un interviu pentru AFP Mathieu Jaton, directorul festivalului, creat în 1967.

Trei artişti vor cânta în cadrul turneului de adio: starul britanic Elton John (la 29 iunie), cântăreaţa americană de folk Joan Baez (3 iulie) şi interpreta melodiei "Sweet Love", cântăreaţa de R&B Anita Baker (la 10 iulie).

Amprenta feminină din acest an va fi completată de fosta solistă a grupului Fugees, Lauryn Hill, şi de un dublu afiş în marea sală a Auditoriumului Stravinski, care le propune pe cântăreţele Lizzo şi Janelle Monae, într-un show care se doreşte un omagiu adus mentorului lor, Prince.

În 2010, Prince, care avea o relaţie foarte strânsă cu festivalul, "s-a strecurat incognito în culise pentru a asista la primul show al lui Janelle Monae la Montreux", povesteşte Jaton.

Melody Gardot din Philadelphia va renunţa la marea scenă pentru concertele din celebrul Club, la fel ca legendarul pianist cu 22 de premii Grammy, Chick Corea, sau ca newyorkezul Bobby McFerrin, care se află pe afişul festivalului din Montreux pentru a 12-a oară.

Britanicul Joe jackson, care îşi sărbătoreşte 40 de ani de carieră, va cânta anul acesta melodii de pe cele mai populare  cinci albume, între care "Night and Day" şi "Steppin Out".

În program se va afla şi grupul american Bon Iver, care va cânta pe 7 iulie.

Scena franceză va fi reprezentată de Clara Luciani ("La Grenade"), compozitorul şi interpretul Yann Tiersen, dar şi de grupul pop-soul Kimberose.

Printre artiştii de hip-hop et R&B, Mathieu Jaton a spus că vor veni cei de la Suicide Boys, Koba Lad, PLK şi SCH (la 6 iulie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.