Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveția a sistat livrarea de arme către Liban, pentru că nu poate controla destinația finală a armamentului

armament

Elveţia a decis să nu mai livreze material de război Libanului, atât timp cât Berna nu poate controla destinaţia finală a armelor vândute, a anunţat joi Secretariatul de Stat al Economiei (SECO), transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Cristi Danileț anunță o revoltă FĂRĂ PRECEDENT a magistraților la adresa lui Tudorel Toader: 'Nu se mai pot limita doar la comunicate și îngrijorări'

Într-un comunicat, SECO a indicat că 10 puşti de asalt şi 30 de pistoale-mitralieră au fost exportate în 2016 în această ţară, dar că la un control la faţa locului în martie 2018 doar nouă arme au putut fi găsite.

Prin intermediul Ambasadei Elveţiei la Beirut, SECO a încercat de mai multe ori să dea de urma a 31 de arme care lipseau, dar fără succes.

Armamentul respectiv era destinat exclusiv unităţilor însărcinate cu protecţia personalităţilor politice, ca, de exemplu, garda prezidenţială libaneză. Destinatarul final s-a angajat să nu cedeze armele unor terţi fără un acord scris al Elveţiei, care era printre altele autorizată să facă verificări la faţa locului.

SECO aminteşte că precedentele două inspecţii efectuate în Liban în 2013 şi 2015 s-au derulat fără incidente, dar consideră că, de acum, riscul de transmitere a materialului de război unui destinatar final nedorit a devenit unul ridicat în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.