Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveția a sărit de 500 de morți: oficialii spun că nu s-a atins apogeul coronavirusului

coronavirus covid-19 covid

Bilanţul epidemiei de COVID-19 din Elveţia a depăşit sâmbătă 20.000 de cazuri de infectare şi 500 de decese, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, preluat de AFP, scrie Agerpres.

Sâmbătă dimineaţă, 20.201 de persoane fuseseră testate pozitiv pentru noul coronavirus, după anunţarea a 1.000 de cazuri noi faţă de ziua precedentă, a precizat ministerul. De asemenea, în această ţară de 8,5 milioane de locuitori, în ultimele 24 de ore, noul coronavirus a provocat moartea a 76 de persoane, ceea ce aduce bilanţul deceselor la 540 de la începutul focarului de COVID-19.

Elveţia este în prezent una dintre ţările cele mai afectate de pandemie raportat la populaţia sa, cu 236 infecţii confirmate la 100.000 de locuitori.

"Încă nu am atins apogeul" epidemiei, a declarat reporterilor un responsabil al Ministerului Sănătăţii, Daniel Koch.

Acest bilanţ îngrijorător poate fi explicat prin faptul că Elveţia este una dintre ţările cu cel mai mare număr de testări raportat la populaţie: de la apariţia primului caz de COVID-19 pe 24 februarie, autorităţile sanitare din această ţară au efectuat 150.000 de teste, dintre care 15% s-au dovedit a fi pozitive.

În ultimele 24 de ore, în Elveţia au fost efectuate circa 7.000 de teste, dintre care 975 au fost pozitive, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Ca şi în alte ţări, numărul bărbaţilor infectaţi este mai mare decât cel al femeilor. De asemenea, în rândul bărbaţilor au fost înregistrate 64% dintre decesele provocate de COVID-19 în Elveţia.

Guvernul federal a deblocat circa 60 de miliarde de dolari pentru a atenua impactul economic al pandemiei, care a adus circa 1,3 milioane de lucrători - sau un sfert din totalul forţei de muncă - în şomaj parţial de la începutul crizei, a anunţat sâmbătă Ministerul Economiei.

Vezi si: Un politician USR A MURIT din cauza coronavirusului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.