Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia îl propune pe Philipp Hildebrand, fostul guvernator al Băncii Naţionale, la conducerea OECD

euronews.com
OECD

Guvernul elveţian a propus miercuri candidatura lui Philipp Hildebrand, fost guvernator al Băncii Naţionale a Elveţiei şi în prezent vicepreşedinte al fondului american Blackrock, pentru postul de secretar general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), transmite AFP.

Hildebrand va concura cu candidaţi precum fostul ministru australian de Finanţe, Mathias Cormann, sau adjunctul secretarului general al Casei Albe, Christopher Liddell, care a fost nominalizat de preşedintele SUA, Donald Trump, scrie agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu Cercel: ‘Nu vă spălați, nu purtați mască, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți’

Consiliul federal (-Guvernul elveţian-) se angajează să "susţină activ" candidatura lui Philipp Hildebrand pentru a-i succeda lui Angel Gurria, al cărui mandat de secretar general al OECD se va încheia în luna mai a anului viitor. Candidatura sa oferă Elveţiei "o oportunitate formidabilă" pentru a accede la cea mai înaltă funcţie din cadrul unei organizaţii internaţionale "de mare renume", subliniază Consiliul federal într-un comunicat de presă. Guvernul elveţian mizează înainte de toate pe "experienţa îndelungată atât în sectorul privat cât şi în cel public, la cel mai înalt nivel", atât în Elveţia cât şi la nivel internaţional, care face din Philipp Hildebrand "candidatul ideal" pentru acest post prestigios.

Cetăţean elveţian Philipp Hildebrand, 57 de ani, a condus Banca Naţională a Elveţiei în perioada 2010-2012 şi a ocupat mai multe posturi în cadrul unor organizaţii internaţionale. Printre altele a fost vicepreşedinte al Consiliului de stabilitate financiară, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Reglementelor Internaţionale, guvernator al FMI şi preşedinte al comitetului OECD cu privire la balanţa de plăţi internaţionale.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

În mandatul său la Banca Naţională a Elveţiei, instituţia a introdus în 2011 un curs minim de schimb franc-euro, pentru a dezamorsa creşterea vertiginoasă a francului elveţian în perioada crizei datoriilor Greciei. În 2012, însă, Philipp Hildebrand a trebuit să demisioneze din postul de guvernator al BNS, ca urmare a unui scandal vizând plasamentele în valută făcute de soţia sa, cu doar trei săptămâni înainte ca Banca Naţională a Elveţiei să introducă un curs minim de schimb franc-euro.

Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 36 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.