Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveția testează un vaccin-plasture care produce imunitate celulară, nu anticorpi

The Guardian
vaccin plasture

Elveția testează un vaccin - plasture împotriva COVID, care funcționează pe un principiu diferit de cel al vaccinurilor actuale și nu utilizează ARN mesager. Urmărește să inducă imunitatea celulară mai degrabă decât producția de anticorpi, bazându-se pe limfocitele T pentru a elimina celulele infectate cu virus și pentru a le împiedica să se reproducă.

„Este un vaccin complementar altor vaccinuri existente. Nu este menit să le înlocuiască", a declarat Alix Miauton, cel care conduce studiul clinic: „scopul studiului este de a determina dacă vaccinul este sigur și nu induce efecte secundare grave".

Studiul începe luni, 10 ianuarie, și fiecare dintre cei 26 de voluntari va fi urmărit timp de șase luni, indică La Stampa.

În prima fază, vaccinul nu va fi încă sub formă de plasture, ci va fi administrat cu ajutorul unor microace de mai puțin de un milimetru.

Primele rezultate vor fi disponibile până în luna iunie. Dacă testele clinice din fazele 1, 2 și 3 vor da rezultate satisfăcătoare, vaccinul final va fi disponibil cel mai devreme în 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.