Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveția va crește bugetul militar în urma conflictului din Ucraina

spotmedia.ro
elvetia steag

Autoritățile din Elveția, o țară neutră, au anunțat, miercuri, că vor crește cheltuielile militare în următorii ani, decizie care are la bază în principal invazia Rusiei din Ucraina, dar și conflictele din Orientul Mijlociu.

Președintele Elveției, Viola Amherd, a declarat că începând cu 2035 vor fi disponibile fonduri suplimentare de aproximativ 20 de miliarde de franci elvețieni (22,58 miliarde de dolari), în comparație cu planificarea de dinaintea războiului din Ucraina. Elveția a alocat 1,9 miliarde de franci pentru echiparea forțelor sale armate în 2023, potrivit mediafax.

"Situația politicii de securitate este evident dificilă, având în vedere instabilitatea actuală, cu un război pe continentul european, conflicte armate în Orientul Mijlociu și alte puncte fierbinți în lume", a declarat Amherd.

Amherd a mai arătat că planul ia în mare parte în considerare lecțiile trase din războiul din Ucraina.

Declarațiile lui Amherd vin după ce guvernul a evidențiat lacunele din sistemele de comandă și control ale Elveției, precum și lipsurile din forțele sale terestre și aeriene și din apărarea cibernetică.

O parte din artileria elvețiană a intrat în serviciu în anii '60 și trebuie înlocuită, a arătat Thomas Suessli, șeful forțelor armate.

Mai multe site-uri ale guvernului elvețian au fost atacate în ianuarie, un grup de hackeri legat de Rusia revendicând responsabilitatea acestora din cauza vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Forumul Economic Mondial de la Davos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.