Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţienii de la Axpo au semnat un contract de vânzare-cumpărare de energie electrică pe termen lung (PPA) cu parcul eolian Fântânele-Cogealac-Grădina al CEZ

zf.ro
eoliene cez romania

Elveţienii de la Axpo au semnat un contract de vânzare-cumpărare de energie electrică pe termen lung (PPA) cu parcul eolian Fântânele-Cogealac-Grădina al CEZ, parte a portofoliului energetic deţinut de Macquarie Asset Management în România, potrivit unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Acesta este primul contract de acest gen din România.

Acordul cu parcul eolian pe uscat al CEZ este cel mai mare încheiat de Axpo în regiune până în prezent şi acoperă peste 4 TWh de producţie de energie electrică. Axpo va acoperi aproximativ 50% din capacitatea totală instalată a CEZ de 600 MW din cele trei parcuri eoliene deţinute şi administrate de un fond de infrastructură pe termen lung al Macquarie Asset Management. Unităţile sunt situate în Dobrogea, lângă Marea Neagră.

"Sunt încântat că am reuşit să semnăm acest contract pe termen lung pentru stabilirea preţului energiei în România. Vedem un număr din ce în ce mai mare de proprietari de proiecte regenerabile care caută stabilitatea preţurilor şi garanţiile care le permit să îşi dezvolte în continuare producţia de energie regenerabilă. Având în vedere expertiza şi know-how-ul nostru pe piaţa PPA şi faptul că suntem prezenţi pe piaţa locală şi înţelegem de ce au nevoie clienţii noştri, Axpo este poziţionată în mod ideal pentru a sprijini în continuare creşterea surselor regenerabile de energie pe care tranziţia energetică o cere", a declarat Domenico Franceschino, Axpo Western & Eastern Europe Origination.

La rândul său, Eadu Rat, director general Axpo Energy România, a adăugat că România are un mare potenţial pentru energiile regenerabile în general şi energia eoliană în special.

Potrivit lui Ondrej Safar, CEO CEZ România, acest acord financiar pe termen lung contribuie direct la stabilitatea şi rezilienţa portofoliului de energie regenerabilă al CEZ.

Axpo este cel mai mare producător de energie regenerabilă din Elveţia şi un lider internaţional în tradingul energiei şi comercializarea energiei solare şi eoliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.