Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emanuel Ungureanu îi răspunde lui Andrei Muraru, după plângerea depusă la CNCD: 'Se remarcă pur și simplu atacând prostește!'

Facebook
Emanuel Ungureanu

Deputatul PNL Alexandru Muraru a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în legătură cu „afirmațiile cu tentă xenofobă si calomnioasă ale deputatului USR Emanuel Ungureanu la adresa președintelui Iohannis”, arată un comunicat.

Emanuel Ungureanu, de cealaltă parte, este de părere că declarația sa nu este una xenofobă. „Eu îl acuzam de lipsă de moralitate pe domnul Președinte. Eu am fost unul din oamenii gazați la protestele din 10 august. Am dus pe brațe oameni loviți de gaze. Am tradus cuvântul „rușinos” nu doar în germană, ci și în maghiară. Asta pentru că domnul președinte a vorbit și pe maghiară cu Jó napot kívánok. Așa că acest domn de la PNL, de care n-am auzit niciodată de la PNL, se remarcă pur și simplu atacând prostește. Postarea mea nu are un sens de xenofobie. Acest parlamentar are activitate politică zero, n-am auzit de el”, a spus Emanuel Ungureanu, la postul Digi24.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Deputat Alexandru Muraru: spune că declarația „xenofobă a domnului deputat Emanuel Ungureanu denotă o crasă lipsă de cultură politică și educație. Acea trimitere în limba germană (”Rușinos!Schamlos”) la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, într-un atac pretins politic, este de natură să intimideze și să stigmatizeze social pe criterii etnice” și că „într-o țară în care discursul etnicist și discriminatoriu, bazat pe ideologii șovine și xenofobe, a lăsat traume atât de adânci în societatea românească, o astfel de declarație trebuie repudiată cu fermitate”.

Deputatul le solicită lui Dan Barna și lui Dacian Cioloș, co-președinți ai alianței USR-PLUS, să se disocieze de acest discurs și de afirmațiile deputatului Ungureanu.

Citește și: Jurnalistul Mihai Cistelican a lansat volumul 'Publicistica lui Ion Brad (1929-2019)'

„Totodată, am sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că acest comportament public intră sub incidența art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, în sensul că ”vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunități și legat de apartenența acestora la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală a acestuia”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a scis pe Facebook că președintele Iohannis, care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT, este responsabil direct de „trântirea" dosarului 10 august, și a afirmat: „Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea”.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

”Rușinos! Schamlos (în limba germană). Președintele Iohannis care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de dosarului 10 august. Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 august”, a scris Emanuel Ungureanu.

El adaugă că președintele Klaus Iohannis „mai bine mergea la ski zilele acestea”.

Președintele Klaus Iohannis îi cere ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. „Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, anunță Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.