Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Embargoul asupra armelor în Libia este o `glumă`, potrivit unui responsabil ONU

News24
Libia

Embargoul asupra armelor în Libia a devenit o glumă şi este imperios necesar ca cei care le încalcă să fie făcuţi responsabili de aceasta, a declarat -duminică, la Munchen - un înalt responsabil ONU, citat de Reuters şi dpa preluate de agerpres.

"Embargoul asupra armelor a devenit o glumă şi noi trebuie să intervenim cu toţii în aceasta", a declarat reprezentanta specială adjunctă a Naţiunilor Unite în Libia, Stephanie Williams, în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen.

"Încălcările embargoului au loc pe cale terestră, maritimă şi aeriană, dar el trebuie supravegheat şi trebuie să existe o responsabilitate pentru acestea", a subliniat ea.

Reuniunea pe tema libiană a intervenit în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen după ce un summit de pace la Berlin nu a reuşit să facă mai multe progrese pentru a se pune capăt violenţelor din Libia.

Puterile implicate în discuţiile de luna trecută se angajaseră să realizeze o încetare a focului durabilă, să pună în aplicare embargoul ONU asupra armelor şi să pună capăt ingerinţelor externe în războiul izbucnit în 2011 şi care a escaladat în ultimele luni.

Williams a descris armistiţiul convenit la Berlin ca "ţinându-se doar de un fir", spunând că au fost raportate peste 150 de încălcări şi că "situaţia din teren rămâne profund îngrijorătoare".

La iniţiativa Germaniei, 16 state şi organizaţii au convenit să pună capăt ingerinţelor externe în războiul civil din Libia. În plus, această încetare a focului prevedea respectarea embargoului ONU asupra armelor în Libia şi continuarea discuţiilor între facţiunile beligerante.

Livrările de arme în această ţară nord-africană însă continuă până în prezent, ceea ce l-a determinat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, să califice această situaţie drept "scandaloasă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.