Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc a ajuns la Ginecologie în prima zi din 2015. Gest inedit al fostului premier

emil boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, a vizitat Clinica de Ginecologie I în prima zi din 2015. Cinci bebeluși născuţi pe 1 ianuarie au primit de la edil o diplomă prin care sunt propuşi să îndeplinească, peste 18 ani, funcţia de consilier onorific pe probleme de tineret pentru edilul care va conduce atunci oraşul. Este vorba de patru băieţi şi o fetiţă, care au venit pe lume după ora oo.00, în data de 1 ianuarie 2015.

"Marcăm într-un fel aparte anul european al tineretului la Cluj-Napoca, prin premierea simbolică a primilor cetăţeni ai Capitalei, care au o triplă calitate, de cetăţeni români, europeni şi de cetăţeni ai Capitalei Europene de Tineret Cluj-Napoca 2015. Ca primar m-am gândit la următorul lucru, această diplomă simbolică pe care au primit-o, cum o vor putea utiliza părinţii şi aceşti copii care s-au născut astăzi, 1 ianuarie 2015? Începând cu vârsta de 18 ani, oricând până la vârsta de 30 de ani, vor putea utiliza această diplomă, să meargă la primarul care va fi atunci în funcţie la Cluj şi timp de un an să aibă statutul de consilier onorific al primarului pe probleme de tineret. Adică să-i prezinte primarului problemele legate de ceea ce va însemna, la vremea aceea, tineret", a declarat primarul, citat de Agerpres.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca micuţii să accepte, peste 18 ani, să îndeplinească această funcţie onorifică şi le-a urat sănătate mămicilor şi bebeluşilor. Potrivit medicului neonatolog Rodica Mica, copiii sunt sănătoşi şi s-au născut la termen.

Titlul de ”Capitală Europeană a Tineretului” se acordă, pentru un an, unui oraş cu scopul promovării sale. Oraşul are şansa de a prezenta, printr-un program complex, toate aspectele pe care le consideră importante din punct de vedere social, cultural, sau economic, însă proiectele trebuie să readucă mereu în atenţie ideea promovării tineretului.

Statutul de Capitală Europeană a Tineretului a fost introdus în anul 2009 cu oraşul Rotterdam (Olanda), urmat de Torino (Italia) în 2010, Anvers (Belgia) în 2011, Braga (Portugalia) în 2012, Maribor (Slovenia) în 2013 şi Salonic (Grecia) în 2014. Cluj-Napoca este cea de-a şaptea capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.