Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc propune clusterelor IT ca municipiul Cluj-Napoca să aibă, începând de anul viitor, un reprezentant permanent în Silicon Valley

emil boc

Primarul Emil Boc propune clusterelor IT ca municipiul Cluj-Napoca să aibă, începând de anul viitor, un reprezentant permanent în Silicon Valley (SUA), cu scopul de a aduce pe plan local investiţii şi resurse de bani, potrivit Mediafax.

Emil Boc a declarat, marţi, că în zona San Francisco, lângă care se găseşte Silicon Valley, există foarte multe firme de capital de risc, surse financiare disponibile, care caută talente de inovare peste tot în lume.

„Propun clusterelor IT clujene să realizăm un parteneriat astfel încât să avem, începând de anul viitor, un reprezentant permanent al Clujului în Silicon Valley pentru inovare şi IT, acesta urmând să fie localizat într-un spaţiu de tip <>. Acest reprezentant va trebui să fie un element de legătură între municipalitatea clujeană, ca factor de unitate al clusterelor în domeniul inovării şi IT-ului, şi mediul de inovare din Silicon Valley şi zona San Francisco, pentru a aduce investiţii şi resurse de bani în Cluj-Napoca. Există acolo foarte multe firme de capital de risc, surse financiare disponibile, care caută talente de inovare peste tot în lume, deoarece în Silicon Valley şi San Francisco nu mai este loc pentru start-up-uri noi datorită costurilor foarte mari, astfel că se caută talente şi resurse de inovare unde există un eco-sistem potrivit”, a spus Boc.

Acesta a subliniat că, graţie unui astfel de reprezentant permanent în Silicon Valley, s-ar putea aduce foarte mulţi bani la Cluj-Napoca de ordinul sutelor de milioane de dolari în următorii ani.

Citește și: Ana Birchall: Sunt încrezătoare că Iniţiativa celor Trei Mări poate aduce beneficii economice substanţiale și va spori coeziunea la nivelul UE

„La Cluj-Napoca avem toate ingredientele necesare inovării, şi anume talentele, prin universităţi, un eco-sistem creativ, prin oameni care pot produce idei, şi o infrastructură minimală necesară – clădiri de birouri. Lipsesc mai multe resurse financiare care pot fi aduse în municipiu prin această reprezentare în Silicon Valley. Persoana care va lucra acolo va fi sub auspiciile Primăriei Cluj- Napoca, deoarece o astfel de instituţie prezintă credibilitate şi încredere, şi va colabora cu Camera de Comerţ Româno-Americană din San Francisco şi va strânge legătura cu diaspora din Silicon Valley şi San Francisco”, a explicat Emil Boc.

În plus, viitorul reprezentant al Clujului în Silicon Valley va conta şi pe colaborarea cu Consulatul Onorific al României la San Francisco condus de clujeanul George Roth.

„Cel mai important este, în urma unui astfel de parteneriat, faptul că ne vom menţine copiii acasă, astfel încât trebuie să fructificăm această şansă a Clujului în materie de inovare, creativitate şi IT”, a conchis Boc.

Edilul din Cluj-Napoca a efectuat, zilele trecute, o vizită în SUA, la invitaţia guvernatorului Californiei şi a Consiliului European al Municipalităţilor şi Regiunilor şi a participat la mai multe evenimente în San Francisco şi Silicon Valley –„Cities4climate”, „European Innovation Day in Silicon Valley” şi „Global Climate Action Summit in San Francisco” unde a prezentat dimensiunea de inovare IT a municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul manifestărilor, Emil Boc a avut întâlniri cu primarii unor metropole precum Paris, Los Angeles, Oslo, Copenhaga, Vancouver, Cape Town, dar şi cu fostul vicepreşedinte american Al Gore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.