Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall: Sunt încrezătoare că Iniţiativa celor Trei Mări poate aduce beneficii economice substanţiale și va spori coeziunea la nivelul UE

facebook.com
ana birchall

Implementarea proiectelor convenite în cadrul Summitului Iniţiativei celor Trei Mări va creşte convergenţa economică şi va spori coeziunea la nivelul Uniunii Europene, a afirmat marţi viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, scrie Agerpres.

"Este un subiect deosebit de important şi de actual în contextul geopolitic vibrant şi complex pe care îl traversăm. Mă refer aici nu numai la provocările cu care se confruntă regiunile Balcanilor de Vest sau Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, dar şi la imensul potenţial de cooperare care există cu statele din aceste zone, atât în contextul I3M, dar şi în perspectiva integrării europene şi euroatlantice", a subliniat vicepremierul Ana Birchall, cu prilejul Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), care a avut loc la Bucureşti. 

Totodată, Ana Birchall a evidenţiat faptul că implicarea activă şi sprijinul constant al României pentru Iniţiativa celor Trei Mări au la bază "convingerea fermă că acest format de cooperare are potenţialul de a aduce creştere economică regiunii I3M şi ţărilor învecinate, printr-o interconectivitate sporită, nu numai în domeniile infrastructurii, energiei şi digital, dar şi între comunităţile de afaceri''.

Citește și: Armata sârbă se DOTEAZĂ cu drone militare din China

Vicepremierul a apreciat că, într-un context geopolitic regional complicat, Iniţiativa celor Trei Mări poate deveni un reper al stabilităţii, securităţii şi dezvoltării economice. 

"Sunt încrezătoare că Iniţiativa celor Trei Mări poate aduce beneficii economice substanţiale vecinilor noştri. Cooperarea mai strânsă în proiectele concrete de interconectivitate dintre ţările noastre va servi drept dovadă că, spre deosebire de alte opţiuni, perspectiva comună europeană şi euroatlantică este singura care poate asigura prosperitatea şi creşterea durabilă, în acord cu aşteptările cetăţenilor noştri", a menţionat Ana Birchall.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.