Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Boc nu tolerează discursul premierului maghiar: 'Viktor Orban este copilul răsfățat al Europei'

Mediafax
Emil Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, marţi, că premierul Ungariei, Viktor Orban, va trebui să-şi modifice discursul pentru fi în consonanţă cu valorile europene, în condiţiile în care, anul viitor, ţara vecină va prelua preşedinţia rotativă a Consiliul Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

"Viktor Orban a fost copilul răsfăţat al Uniunii Europene. Până la un punct, este în continuare copilul răsfăţat al Europei, prin tot felul de declaraţii pe care le face, care depăşesc, din nefericire, cadrul convieţuirii într-o Europă pe care ne-o dorim cu toţii echilibrată şi fără excese. Sunt convins că în condiţiile în care Ungaria se apropie încet, dar sigur, de preşedinţia Consiliul Uniunii Europene, discursul domnului Orban va trebui să fie în consonanţă cu valorile europene. Nu există alternative, decât în consonanţă cu ceea ce Europa gândeşte la unison. Nu poţi să fii în Uniunea Europeană şi să promovezi idei şi soluţii care ţin de lucruri care nu aparţin Uniunii Europene", a precizat Emil Boc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a adăugat că acum lucrurile trebuie să reintre în normal, în condiţii în care avem război la graniţele Europei, iar toţi cei din Uniunea Europeană trebuie să vorbească aceeaşi limbă, respectând diversitatea.

"Dar valorile mari europene nu pot fi puse în discuţie. De aceea, cred că încet, dar sigur, dacă domnul Orban şi Ungaria doreşte să poată să-şi exercite preşedinţia rotativă a Consiliul Uniunii Europene, care urmează anul viitor, nu poate vorbi decât altă limbă decât limba clubului din care face parte, altfel te auto-excluzi de la sine. Eu cred că, cu cât ne vom apropia mai mult de acel moment, cu atât şi premierul Orban îşi va modela opiniile în raport cu exigenţele clubului din care face parte. Altfel nu se poate. Nu poţi să fii şi înăuntru şi afară, nu poţi noaptea să fii sub protecţia NATO şi a banilor din Uniunea Europeană şi ziua să critici NATO şi Uniunea Europeană. Nu poţi să ai două atitudini distincte, trebuie să fii şi zi şi noapte sub acelaşi acoperiş, împărtăşind aceleaşi valori", a conchis primarul Clujului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.