Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Constantinescu a bătut palma cu PSD: mutare-surpriză în politică

cotidianul.ro
constantinescu emil

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, s-a înțeles cu PSD: sistemul de alegere a președintelui Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, institut condus acum de Emil Constantinescu, se schimbă.

Institutul a fost înființat prin lege în 2017, la inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu. Președintele institutului era ales până joi de membrii consiliului științific. Guvernul a decis prin ordonanță de urgență că, de acum încolo, presedintele Institutului Levantului o să fie numit de Biroul Permanent al Senatului (unde PSD are 8 din 13 voturi), la propunerea Consiliului stiintific, dintre membrii acestuia, pentru un mandat de 5 ani, care poate fi reinnoit. De asemenea, presedinte Institutului Levantului o sa primeasca salariu de secretar de stat.

Ordonanța de Urgență a apărut joi în Monitorul Oficial, sub semnătura premierului Viorica Dăncilă. Actul este contrasemnat și de Emil Constantinescu.

  • Institutul are ca obiect de activitate extinderea cercetărilor ştiinţifice asupra culturilor şi civilizaţiilor din spaţiul istoric al Levantului - Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Balcani, Caucaz - leagănul religiilor abrahamice, al ştiinţelor, artei, culturii şi democraţiei; protejarea arealelor geologice, biologice, geografice şi arheologice reprezentative pentru patrimoniul cultural universal, de către comunităţile universitare în colaborare cu comunităţile locale, prin extinderea în această regiune a reţelelor de geoparcuri recunoscute de UNESCO; promovarea dialogului dintre popoarele din spaţiul istoric al Levantului în vederea creării unei culturi a păcii prin dialog între mediul academic, liderii religioşi şi tânăra generaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.