Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Drăghici, ACoR: Trebuie să ardă în sufletele noastre nevoia de a fi uniți, Chișinăul, Sibiul și Alba-Iulia să fie numite capitală de suflet românesc

Facebook
emil draghici

Președintele Asociației Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici, este convins că în sufletele românilor de pe ambele maluri ale Prutului trebuie să ardă nevoia de a fi uniți. În cadrul Sesiunii solemne a Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM) – „ÎMPREUNĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ”, desfășurată astăzi la Sibiu, Drăghici a menționat că R. Moldova trebuie adusă mai aproape de mecanismele europene, iar România o va susține. Totodată, acesta a propus ca Chișinăul, alături de Sibiu și Alba-Iulia, să fie numit capitală de suflet românesc, conform deschide.md

„Noi avem o misiunea grea. Cea de a aduce mai aproape, colegii din R. Moldova de organismele europene, lucru pe care l-am făcut cât am putut. În acest context, ne obligăm de aici să o facem. Mă gândeam cum am putea să spunem că suntem „noi cu noi”? Dar cei de afară ce-ar putea să spună despre noi? Sunt „ei cu ei”. Iată că putem fi împreună. La ora asta vorbim de moțiuni de cenzură și se face atâta „tam-tam” pe tot felul de moțiuni, dar eu vin în fața voastră cu o moțiune de suflet. Și chiar o supun aprobării. Citeam aici (n.r. aici - pe fularele purtate de participanți) „sesiune solemnă” Moțiunea rog să aibă două puncte: să nu mai fie sesiunea solemnă, ci să fie sesiune de sfulet, iar Sibiul, alături de Chișinău și Alba-Iulia, să se numească - capitalele de suflet românesc”, a declarat Drăghici.

Moțiunea a fost susținută de toți cei prezenți în sală.

„Având în vedere că am și o anumită vârstă, dar mă apropii de sfârșitul mandatului de primar al comunei Vulcana Băi și de președinte al ACoR, mă bucur să văd că sunt oameni care pot duce mai departe asociația și mi-aș dori ca și celelalte asociații să fie împreună cu noi. Am fost acuzat că ACor a furat startul. Nu, n-a furat startul. Îi rog pe ceilalți să vină la muncă și nu la start. Pentru că cineva trebuia să aprindă o scânteie, dar mai departe trebuie să ardă în sufletele noastre nevoia de a fi uniți”, a conchis președintele ACoR.

Iniţiativa de la Sibiu are drept scop consolidarea cooperării dintre autorităţile administraţiei publice locale din Republica Moldova şi România, identificarea modalităţilor prin care se pot transfera cunoştinţe în domeniul administraţiei publice locale, precum şi modalităţi de promovare reciprocă a drepturilor şi intereselor autorităţilor locale în cadrul instituţiilor europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.