Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emil Hurezeanu, aviz favorabil pentru funcţia de ambasador în Germania

emil hurezeanu

Emil Hurezeanu a primit marţi aviz favorabil din partea Comisiilor pentru politică externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru postul de ambasador al României în Germania.

Hurezeanu a fost avizat pentru acest post cu 19 voturi pentru şi unul împotrivă.

El a afirmat, în cadrul audierilor, că rolul comunităţii româneşti din Germania ar putea fi mult îmbunătăţit, subliniind că nu poate fi vorba de o "invazie" a românilor în această ţară în contextul procentului important de oameni angajaţi şi cu studii.

Emil Hurezeanu a pledat şi pentru îmbunătăţirea diplomaţiei economice, menţionând că există riscul ca firme cu rezonanţă germană să intre în dezbateri publice nu întotdeauna favorabile.

El a apreciat că nu trebuie "să fim definitiv satisfăcuţi de nivelul schimburilor economice cu Germania", punctând că există un potenţial mult mai mare.

De asemenea, el a susţinut că există un deficit de încredere la nivel societal în Germania, care se manifestă în presă, în contextul în care vizite ale politicienilor români nu au ecoul bine meritat.

Hurezeanu a subliniat că România şi Germania sunt două ţări care se cunosc bine, precizând faptul că aproape un milion de oameni, saşi şi români, vorbesc româna în Germania.

Totodată, el a subliniat că legislaţia electorală trebuie schimbată şi a precizat că o anumită atitudine faţă de românii din diaspora trebuie să dispară, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.