Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emilian Imbri, reacție după tragedia de la Victor Babeș: 'Atenție! Nu există vinovați, există cauze'. Critici la adresa Ministerului Sănătății

digi24.ro
emilian imbri

Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de boli infecțioase ”Victor Babeș”, a declarat, la B1 TV, că nu trebuie căutați vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat cu o zi în urmă la unitatea mobilă de terapie intensivă din cadrul spitalului.

„Vorbim despre un eveniment posibil, dar imprevizibil și care nu este pus la cale, este pur și simplu datorat unor defecțiuni tehnice. Eu vreau să subliniez, până când cercetările vor spune ce s-a întâmplat acolo, că intrăm în discuție cu totul și cu totul greșit – vinovații trebuie să plătească. Atenție! Nu există vinovați, există cauze. Noi trebuie să cercetăm ca să găsim cauzele și aceste cauze să se îndepărtăm ca să nu se mai întâmple acest lucru. Vinovați vom găsi în șir indian și vom pedepsi aleatoriu sau nu niște persoane, dar cauzele vor rămâne aceleași. Ca atare, dacă este să căutăm vinovații, vreau să parafrazez un fost ministru al Sănătății, domnul ministru Tătaru, care a spus, la un moment dat, într-o situație apropiată de ce s-a întâmplat la «Babeș», că toți suntem vinovați. Și a sărit toată lumea pe el că, vezi Doamne, încearcă să scape de responsabilitate. Nu, și în contextul ăsta, toți suntem vinovați. Toți înseamnă toată societatea, populația, alături de instituțiile statului. Și atenție, instituțiile statului sunt oameni. (...) Există persoane care reprezintă instituțiile iar vina, în momentul de față, nu există o vină... Ce planează peste toți este faptul că nu reușim să-i facem să înțeleagă pe foarte mulți dintre noi că pot participa la evitarea unor astfel de incidente. Cum pot să participe? Prin a se proteja singuri și a-i proteja pe ceilalți pentru că presiunea pe sistemul sanitar este majoră”, a declarat Emilian Imbri.

În acest context, fostul manager al unității medicale a vorbit și despre ”un amatorism” și o ”lipsă de responsabilitate” la Ministerul Sănătății.

”Într-o situație de genul acesta nu trebuie să căutăm și să împușcăm în dreapta și în stânga. Guvernul acesta nu este o salamandră. Pierderea unui membru sau a cozii la salamandră se regenerează. Se pare că au spaimă că dacă pierd un membru din Guvern rămân fără coadă. Nu există așa ceva. Există un amatorism la nivel central, și anume la nivelul Ministerului Sănătății, și un diletantism și o lipsă de responsabilitate într-adevăr acuzabilă. (...) Ce om ar veni la Ministerul Sănătății să preia situația de fapt?”, a mai spus Emilian Imbri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.