Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eminem i-a cerut republicanului Vivek Ramaswamy să nu mai facă rap cu melodiile sale

billboard.com
Eminem

Avocaţii lui Eminem i-au trimis o scrisoare aspirantului la preşedinţia republicană Vivek Ramaswamy în care îi cer să nu mai cânte rap pe melodiile sale, potrivit BBC, potrivit news.ro.

Scrisoarea vine la mai bine de o săptămână după ce antreprenorul în domeniul biotehnologiei a oferit o interpretare improvizată a piesei „Lose Yourself” la Iowa State Fair.

Scrisoarea, datată 23 august, a fost trimisă de casa de discuri a lui Eminem, BMI.

Ramaswamy se luptă pentru a-l detrona pe Donald Trump ca prezumtiv candidat republican în 2024.

O purtătoare de cuvânt a domnului Ramaswamy a declarat că se va conforma solicitării lui Eminem, al cărui nume real este Marshall Mathers III.

În scrisoare se spune că firma „a primit o înştiinţare din partea” lui Eminem, care se opune utilizării de către republican a „compoziţiilor sale muzicale”.

„BMI va considera că orice interpretare a operelor lui Eminem de către campania lui Vivek 2024 începând cu această dată va constitui o încălcare materială” a licenţei sale, adaugă scrisoarea.

Referindu-se la un vers al lui Eminem, purtătoarea de cuvânt a campaniei, Tricia McLaughlin, a declarat pentru presa americană: "Vivek a urcat pe scenă şi s-a dezlănţuit".

Ramaswamy, noul venit în politică, în vârstă de 38 de ani, este văzut ca o stea în ascensiune în campanie, în urma unei performanţe puternice la dezbaterea republicană de săptămâna trecută.

El s-a poziţionat ca un outsider dispus să dezvolte agenda „America First” a fostului preşedinte Trump.

Faptul că politicienilor li se trimit scrisori de încetare şi renunţare din cauza alegerii cântecelor de campanie a devenit un fel de tradiţie în politica americană.

Trump a primit zeci de scrisori de la vedete de la casele de discuri - printre care Rolling Stones, Queen, Adele şi Pharrell Williams - care l-au informat că nu are permisiunea de a le folosi muzica la evenimentele de campanie şi prezidenţiale.

În 2008, trupa Foo Fighters s-a pronunţat împotriva republicanului John McCain pentru că a folosit melodia lor „My Hero” în timpul campaniei sale prezidenţiale, iar Jackson Browne a intentat un proces împotriva campaniei pentru a-l obliga să nu mai folosească melodia „Running on Empty”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.