Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite şi Qatar, afectate de ploi abundente / VIDEO

captura video
dubai ploaie

Emiratele Arabe Unite şi Qatar, afectate de ploi abundente

Importante cantităţi de precipitaţii au căzut joi în unele regiuni din Emiratele Arabe Unite şi Qatar, provocând perturbări ale traficului rutier, transmite AFP, conform Agerpres.

Aceste ploi, un fenomen rar în ţările din Golf, au determinat autorităţile să emită avertizări pentru conducătorii auto şi locuitori, dar şi apeluri la prudenţă.

Pe reţelele sociale, poliţia din Dubai i-a îndemnat pe şoferi să fie vigilenţi, iar Autoritatea pentru Drumuri şi Transporturi (RTA) din Emiratele Arabe Unite i-a sfătuit pe locuitori să evite unele artere care au fost acoperite de ape.

Călătorii care se deplasau către aeroportul internaţional au fost sfătuiţi să ia metroul pentru a evita drumurile aglomerate.

Pe autostrada care leagă Dubai de capitala Abu Dhabi, traficul rutier a fost considerabil încetinit de ploile abundente, potrivit unui jurnalist AFP.

Un fotograf AFP a relatat că tavanul fals al unui centru sportiv din capitală, unde se desfăşura un turneu de judo, a cedat sub presiunea apei, care a invadat coridoarele.

Şi în Qatar au fost înregistrate precipitaţii abundente. Ministerul de Interne a făcut apel la şoferi să evite trei principalele rute din Doha, care erau inundate.

Fotografii şi filmuleţe cu maşini înconjurate de ape pe străzile inundate au fost distribuite masiv pe reţelele sociale.

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite şi din Qatar nu au raportat până în prezent nicio victimă, iar serviciile locale de meteorologie au precizat că aceste ploi nu au legătură cu ciclonul Tej, care a lovit coastele Yemenului în ultimele zile, provocând moartea a două persoane şi strămutarea a 10.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.