Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisarul Federaţiei Ruse din Siria avertizează: Forţele americane ar trebui să părăsească teritoriul sirian

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Emisarul preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Siria, Aleksandr Lavrentiev, a declarat joi, la Astana, că în prezent nu există niciun motiv pentru ca forţele SUA să mai rămână în Siria, transmite Reuters. Oficialul rus, care se află în capitala kazahă Astana pentru o nouă rundă de negocieri de pace între regimul de la Damasc şi rebelii sirieni, a adăugat că motivele declarate de Washington pentru menţinerea unei prezenţe militare americane în Siria sunt pur şi simplu lipsite de temei.

O nouă rundă de negocieri de pace între regimul de la Damasc şi rebelii sirieni a debutat joi la Astana, vizând să contribuie la reglementarea conflictului cu progrese concrete, în contextul în care procesul politic de la Geneva se află în blocaj. Negocierile, mediate de Rusia şi Iran, aliaţi ai Damascului, şi de Turcia, care îi susţine pe rebeli, vor avea loc cu uşile închise şi ar urma să se încheie vineri printr-o declaraţie finală.

Aceasta este cea de-a opta rundă de negocieri care are loc la Astana între regimul sirian şi rebeli. În capitala kazahă, procesul de pace se concentrează pe problemele militare şi tehnice, desfăşurându-se în paralel cu cel politic de la Geneva, aflat sub egida ONU, conform Agerpres. Precedenta rundă de negocieri, de la sfârşitul lunii octombrie, s-a încheiat fără progrese concrete, dar cu o propunere a Rusiei de a reuni în jur de 30 de forţe politice de toate orientările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.