Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisiunea de mărci poştale 'Ziua Mărţişorului' - în magazinele Romfilatelia

romfilatelia.ro
ziua martisorului romfilatelia

Romfilatelia anunţă introducerea în circulaţie, vineri, a emisiunii de mărci poştale "Ziua Mărţişorului", alcătuită din patru timbre şi un plic prima zi.

"În urmă cu 20 de ani, în ziua de 1 Martie, de Mărţişor, se înfiinţa Romfilatelia, unica societate desemnată de Guvernul României în emiterea mărcilor poştale româneşti. În acest an, în ziua de vineri, 1 Martie, Romfilatelia va introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale Ziua Mărţişorului, alcătuită din 4 timbre (cu valorile nominale de 4 lei, 5 lei, 6 lei şi 13 lei), 1 plic "prima zi" şi un produs special în tiraj limitat, inedite mărţişoare filatelice pentru toţi prietenii timbrului românesc", transmite Romfilatelia.

Emisiunea de mărci poştale dedicată "Sărbătoririi Primăverii" prezintă patru imagini stilizate ale unor păsări exotice, metamorfozate în mărţişoare.

"Elementele de simbol ataşate imaginii păsărilor criptează mesaje care vor să transmită iubire, urări de sănătate şi fericire, dragoste, noroc etc. Şnururile alb-roşu definesc cu claritate noţiunea de mărţişor, amintind tuturor bărbaţilor momentul sărbătoresc de a fi alături de mamele, soţiile, prietenele şi colegele lor, în ziua de 1 martie, cu ,'un zâmbet, o floare' şi, bineînţeles, cu un mărţişor tradiţional", precizează sursa citată.

Emisiunea este disponibilă în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online pe http://romfilatelia.ro/store/.

Obiceiul de mărţişor a fost inclus în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO în anul 2017, ca "evenimente culturale asociate cu sărbătorirea zilei de 1 martie", propunerea fiind făcută într-un dosar colectiv de către Bulgaria, Macedonia de Nord, Moldova şi România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.