Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisiunea 'Expoziţia Filatelică Mondială Specializată EFIRO 2024' - de marţi, în magazinele Romfilatelia

romfilatelia.ro
Romfilatelia

Romfilatelia introduce în circulaţie, marţi, emisiunea "Expoziţia Filatelică Mondială Specializată EFIRO 2024", care este compusă din trei mărci poştale, o coliţă filatelică dantelată, un plic "prima zi" şi o mapă filatelică specială ce marchează cea de-a şasea ediţie a evenimentului de profil.

Mai multe evenimente din domeniul istoriei naţionale, istoriei poştei şi filateliei sunt prezentate în grafica celor trei mărci poştale şi a coliţei filatelice dantelate, transmite Romfilatelia, într-un comunicat remis AGERPRES.

Marca poştală cu valoarea nominală de 4 lei reflectă împlinirea a 150 de ani de la înfiinţarea Uniunii Poştale Universale, marca poştală cu valoarea nominală de 6 lei este dedicată aniversării a 150 de ani de la tipărirea primelor timbre fiscale la Fabrica de Timbre din Bucureşti, în anul 1874, în timp ce marca poştală cu valoarea nominală de 22 lei este dedicată împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române şi reproduce primele trei timbre ale Principatelor emise în anul 1862, în care sunt prezentate reunite stemele Moldovei şi Ţării Româneşti.

Coliţa filatelică, a cărei marcă poştală are valoarea nominală de 33 lei, reproduce imaginea unei cărţi poştale în care apar ca personaje Regele Carol al II-lea şi un renumit filatelist, Heinrich Birnbach, în faţa unui exponat al Expoziţiei Filatelice EFIRO 1932.

Plicul "prima zi" a emisiunii prezintă reprodus logo-ul EFIRO 2024 şi o imagine care redă un fragment al grupului statuar al UPU de la Berna, având ca fundal elemente ale unei hărţi aparţinând Principatelor Române.

Emisiunea este disponibilă în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online pe http://romfilatelia.ro/store/.

Cea de-a şasea ediţie a Expoziţiei Filatelice Mondiale EFIRO 2024, la care au confirmat participarea peste 600 de expozanţi străini, peste 20 de administraţii poştale şi 120 de oficiali din străinătate, juraţi, experţi şi comisari naţionali, se va deschide marţi la Biblioteca Naţională a României.

Pe parcursul expoziţiei, vor avea loc sesiuni ale Academiei de formare a juraţilor filatelici internaţionali, patru seminarii internaţionale, Congresul Asociaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor Filatelici şi cel de-al doilea salon Mondial de Filatelie Fiscală. Se vor tipări timbre şi materiale filatelice dedicate atât acestui eveniment, capitalei României, cât şi evenimentelor celebrate, atât de către organizatori, cât şi de administraţii poştale străine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.