Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisiunea filatelică 'Faună protejată din Marea Neagră' va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din țară

delta dunarii

Emisiunea filatelică "Faună protejată din Marea Neagră" va fi disponibilă, începând de vineri, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis joi AGERPRES, emisiunea este alcătuită din patru timbre, patru minicoli de cinci timbre cu vinietă şi tabsuri, patru coli de 32 de timbre cu tete-beche şi două plicuri "prima zi".

Delfinul comun este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei, iar Pisica de mare este redată pe timbrul cu valoarea nominală de 5,10 lei. Dragonul de mare este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, în timp ce Câinele de mare (Rechinul) - pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei.

Marea Neagră prezintă caracteristici biologice proprii, cu particularităţi datorate genezei şi trecutului paleogeografic al bazinului pontic, poziţiei sale geografice şi caracteristicilor hidrologice ale fluviilor tributare. Paleta de specii mai redusă comparativ cu diversitatea spectaculoasă a altor mări şi oceane i-a conferit acestui acvatoriu semi-închis şi descrierea de "buzunar sărăcit al Mediteranei". Astăzi, ecosistemul pontic este într-o stare de echilibru fragil, cu perspective de însănătoşire treptată, fiind gazda multor specii vulnerabile, cu populaţii aflate încă în sub semnul incertitudinii, conform specialiştilor citaţi de Romfilatelia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.