Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron a ajuns în Iordania: întâlnire cu Benjamin Netanyahu şi familiile victimelor franco-israeliene lovite de atacul Hamas

macron netanyahu

Preşedintele francez Emmanuel Macron a sosit marţi seară la Amman, a doua oprire a călătoriei sale în regiune menită să marcheze solidaritatea Franţei cu Israelul după atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie, transmite AFP, citat de Agerpres.

Şeful statului francez a sosit în Iordania la ora 22:30 (19:30 GMT) din Israel, unde s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu familiile victimelor franco-israeliene lovite de atac. Apoi s-a întâlnit cu preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas în Cisiordania ocupată.

La Amman, preşedintele Franţei urmează să discute miercuri dimineaţă cu regele Iordaniei, Abdallah al II-lea, despre reactivarea "procesului politic" în vederea unei "soluţii cu două state", palestinian şi israelian, a spus preşedinţia franceză.

Palatul Elysée a menţionat, de asemenea, posibile discuţii cu alţi lideri din regiune, inclusiv cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, care nu au fost confirmate în acest stadiu.

De asemenea, preşedintele Emmanuel Macron intenţionează să testeze împreună cu ţările din regiune propunerea sa pentru o coaliţie internaţională care să lupte împotriva mişcării islamiste palestiniene.

Potrivit anturajului său, ar fi vorba de a crea o nouă coaliţie, prin care se extinde la lupta împotriva Hamas activitatea coaliţiei care există din 2014 împotriva grupării Stat Islamic în Siria şi Irak, la care participă Franţa, dar şi ţările arabe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.