Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron a dat cu pumnul în masă, la negocieri: 'Politica Agricolă Comună nu trebuie să plătească preţul pentru Brexit'

MEDIAFAX.ro
Preşedintele Franţei, Emmaunuel Macron

Politica Agricolă Comună nu trebuie să plătească preţul pentru Brexit şi consecinţele sale asupra bugetului UE, a declarat preşedintele francez la finalul summitului extraordinar de două zile încheiat cu un eşec, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Nu am sacrificat Politica Agricolă Comună şi am spus-o foarte clar: PAC nu poate plăti preţul pentru Brexit", a declarat Emmanuel Macron la plecarea de la summit, în contextul în care sâmbătă urmează să participe la salonul agriculturii de la Paris.

Înainte de începerea summitului, preşedintele francez a spus că este gata să se "bată" pentru PAC, care în propunerea iniţială a lui Charles Michel ar fi fost afectată de tăieri de 14%.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Preşedintele francez a mai spus după summit că a lucrat strâns cu Angela Merkel pentru a încerca să aducă la un numitor comun statele cu agende divergente. Macron a spus însă că ţările au dejucat această tentativă formând blocuri.

"Cred că nu este o metodă bună să formezi grupuri şi să blochezi lucrurile făcând front comun, formând un soi de coaliţii de blocaj", a spus el după summit.

Potrivit Reuters, propunerea revizuită cu care Charles Michel a venit vineri seară înainte de reluarea oficială a summitului în formatul de masă rotundă prevedea ceva mai multe fonduri pentru PAC, dar menţinea rabaturile pentru statele net contributoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.