Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron a învățat prima lecție a pandemiei: Relocă producţii din sectorul sanitar

Agerpres
Emmanuel Macron

Franţa va lua măsuri pentru relocarea anumitor producţii în sectorul sanitar şi cel al medicamentelor, a anunţat marţi preşedintele Emmanuel Macron, care a estimat că ţara sa trebuie să-şi recapete independenţa în domeniile ''tehnologic, industrial şi sanitar'', relatează AFP.

''De joi, vom lansa o iniţiativă de relocare a anumitor producţii critice. Toată lumea a văzut în această criză că medicamente care păreau uzuale nu mai sunt produse în Franţa şi în Europa'', a explicat şeful statului în cursul unei conferinţe de presă după o vizită la o fabrică a laboratorului Sanofi, lângă Lyon (est).

Citește și: Cum au motivat judecătorii că Traian Băsescu a turnat la Securitate sub numele ‘Petrov’

Şeful statului francez a promis de asemenea un pachet de 200 de milioane de euro pentru finanţarea infrastructurilor de producţie, scrie agerpres.ro.

''Această criză ne-a arătat că trebuie să continuăm să producem în ţara noastră şi pe continentul nostru'', a adăugat el.

Citește și: Gheorge Piperea îl spulberă pe Mugur Isărescu: ‘Persoana în cauză este pasibilă de închisoare’

Sanofi a anunţat că va investi 610 milioane de euro în Franţa pentru a crea un nou loc de producere a vaccinurilor, tot în regiunea Lyon.

Această nouă fabrică va face posibilă producerea de 3 până la 4 vaccinuri simultan, faţă de unul singur în unităţile industriale actuale.

Citește și: Lovitură de teatru! Ludovic Orban a venit cu date care răstoarnă ceea ce se știa până acum

''Această investiţie este un act extrem de puternic şi o dovadă a importanţei acestei independenţe pe care Franţa trebuie să o redobândească, independenţa tehnologică, industrială şi sanitară'', a subliniat şeful statului.

Sanofi, care este unul dintre principalii actori la nivel mondial în producţia de vaccinuri, lucrează în prezent la dezvoltarea a două vaccinuri împotriva COVID -19, aşteptate în 2021.Grupul a creat polemica luna trecută, când directorul său general Paul Hudson a evocat posibilitatea de a favoriza Statele Unite, care au investit în cercetarea grupului francez pentru vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Citește și: Cozmin Gușă intră la rupere în scandalul colaborării lui Mugur Isărescu cu Securitatea: Aici este vorba despre altceva .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.