Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron a vorbit cu Volodimir Zelenski înaintea vizitei în China: Ce au pus la cale cei doi lideri

ft.com
macron zelenski

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat sâmbătă cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski, înaintea vizitei pe care liderul de la Paris o va efectua în China, informează cotidianul Le Monde, potrivit Mediafax.

Volodimir Zelenski a anunţat că a avut o conversaţie telefonică de aproximativ o oră cu Emmanuel Macron.

"Am discutat despre cooperarea în materie de apărare între Ucraina şi Franţa. Ne-am concentrat pe noile acţiuni în sensul implementării formulei de pace. Ne-am coordonat acţiunile în cadrul evenimentelor internaţionale care urmează", a afirmat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va efectua săptămâna viitoare o vizită de stat în China

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va efectua săptămâna viitoare o vizită de stat în China. Emmnanuel Macron îl va avertiza pe preşedintele Xi Jinping asupra efectelor grave pe care le-ar putea avea eventuala decizie a Chinei de a oferi armament Rusiei. "Dacă Beijingul va lua o astfel de hotărâre gravă, vor fi efecte strategice majore asupra conflictului. Preşedintele Macron vrea să găsească soluţii, împreună cu Beijingul, pentru iniţiative destinate susţinerii populaţiei civile ucrainene, dar şi pentru identificarea unei căi pe termen mediu pentru rezolvarea conflictului. Noi vrem să evităm ceea ce este mai rău, acesta este motivul pentru care trebuie să prezentăm Chinei poziţia noastră", a afirmat un consilier prezidenţial francez, sub protecţia anonimatului.

"Dialogul este esenţial, întrucât China este singura ţară din lume în măsură să aibă un impact imediat şi radical asupra conflictului, într-un sens sau în altul", a subliniat Preşedinţia Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.