Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron anunţă că lucrătorii care au asigurat îngrijiri la domiciliu în timpul pandemiei vor beneficia de bonusuri de 500 de euro

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat marţi că cei 320.000 de lucrători sociali la domiciliu ai ţării vor primi fiecare un bonus de 500 de euro pentru eforturile depuse timpul crizei COVID-19, un pachet în valoare totală de 160 de milioane de euro, relatează EFE şi Reuters.

"Aceşti bărbaţi şi femei au fost cei uitaţi ai sistemului de bonus pentru COVID", a declarat Macron în cadrul unei conferinţe de presă din oraşul Toulon. El a adăugat că statul francez va aloca 80 de milioane de euro, iar administraţiile locale cealaltă jumătate a acestui pachet financiar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’

Aceşti lucrători, care sunt în proporţie de 97% femei, vor primi această primă excepţională între lunile septembrie şi decembrie, în orice caz înainte de Crăciun, a mai spus Macron la Toulon.

Şeful statului a dorit să le aducă un omagiu celor care le-au permis unui număr de 800.000 de persoane în stare avansată de dependenţă şi altor 300.000 de invalizi să poată trăi la domiciliu în timpul pandemiei.

În plus, Macron a promis că va fi accelarată până la finalul anului o nouă lege privind asistenţa socială a persoanelor dependente, care între altele ar trebui să amelioreze condiţiile de lucru pentru a face profesia mai atractivă, în condiţiile în care în prezent nu se acoperă toate posturile disponibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.