Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron o atacă pe Le Pen în primul său discurs: 'Franța să facă parte dintr-o Europă puternică, nu să părăsească Europa'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a vorbit de la sediul său situat la Porte de Versailles după ce a aflat că a intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Încrederea dumneavoastră mă onorează, mă obligă și mă angajează”, asigură acesta, relatează Le Figaro.

„Puteți conta pe mine pentru a pune la punct acest proiect de progres, deschidere și independență a Franței pe care l-am apărat în timpul acestei campanii.

Fac apel la toți cei care timp de șase ani și până în această seară s-au angajat să lucreze alături de mine pentru a se transcende să se reunească într-o mare mișcare politică de unitate și acțiune”, continuă Emmanuel Macron.

„Vreau să salut toți candidații prezenți în primul tur. Vă mulțumesc că i-ați aplaudat. De la început și de atunci ne apărăm convingerile cu putere, dar respectând pe fiecare în parte. Vă mulțumesc pentru asta. Cunosc dezamăgirea candidaților ale căror nume tocmai le-am menționat. Aș dori să le mulțumesc Annei Hidalgo, Yannick Jadot, Valérie Pécresse și Fabien Roussel, care mi-au oferit deja sprijinul lor în această seară", a punctat Macron.

Vezi și: Marine Le Pen face prima promisiune majoră: 'Voi asigura independența națională. Franța revine la măreție!'

Emmanuel Macron și-a continuat primul discurs: „Să nu ne înșelăm, nu se joacă nimic. Dezbaterea pe care o vom avea în următoarele două săptămâni este decisivă pentru țara noastră și pentru Europa. Ne dorim o Franță independentă pentru că este puternică din punct de vedere economic, ecologic, agricol și cultural? (...) Vrem o Franta in care prin ecologie facturile la incalzire să fie reduse si masina electrica pentru toti? Vrem o Franță care să aibă în continuare încredere în știință, rațiune, competență, așa cum am făcut-o în ultimii ani?

Vreau o Franță care să lupte ferm împotriva separatismului islamist, dar nu o Franțe care să împiedice musulmanii și evreii să mănânce conform (preceptelor) religiei lor. Îmi doresc o Franță care să facă parte dintr-o Europă puternică, nu o Franța care părăsește Europa", a acuzat-o și pe Marine Le Pen.

"A face pe plac populismului și xenofobiei - asta nu este Franța", spune el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.