Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron cere reguli noi pentru poliţia franceză

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat marţi că aşteaptă propuneri de reglementare a comportamentului poliţiştilor, după ce forţele de ordine au fost acuzate de mai multe ori de brutalitate, inclusiv la protestele împotriva reformei pensiilor, transmite DPA potrivit Agerpres

Macron a refuzat să comenteze cazurile în care sunt în curs anchete, dar a recunoscut că s-au văzut cazuri de "comportament inacceptabil" sau s-a vorbit despre astfel de situaţii.

Preşedintele a susţinut că nu vrea să afecteze "credibilitatea şi demnitatea" profesioniştilor din forţele de securitate.

DPA remarcă o schimbare de ton a şefului statului francez, care anterior a respins expresia "violenţe ale poliţiei" şi a sugerat că tacticile folosite de poliţişti vor putea fi revizuite numai după eliminarea violenţelor grave de la proteste.

În mai multe înregistrări video de la manifestaţiile de săptămâna trecută împotriva reformării sistemului de pensii, se vede cum poliţiştii folosesc din plin bastoanele de cauciuc, iar un protestatar este împuşcat din apropiere cu un glonţ de cauciuc.

Poliţia din Paris a susţinut că secvenţa respectivă a fost scoasă din context şi că de fapt a fost înregistrată după ce 16 poliţişti au fost răniţi în urma unor atacuri din partea unor "persoane violente".

Macron a avertizat că nu doreşte ca problema presupuselor abuzuri ale poliţiei să ascundă "violenţa profundă" din societatea franceză, ale cărei victime sunt în primul rând poliţiştii.

În acelaşi context, ministrul de interne Christophe Castaner s-a întâlnit cu familia unui şofer care a decedat săptămâna trecută din cauza unei rupturi a laringelui, în urma căreia s-a asfixiat după ce fusese arestat şi imobilizat de poliţişti. Avocatul familiei a declarat ulterior că ministrul a promis revizuirea tehnicilor de imobilizare folosite în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.