Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron consideră 'utilă' Conferinţa COP26: 'Cu regrete, dar şi cu progrese'

france24.com
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a apreciat marţi drept "utilă" Conferinţa ONU privind schimbările climatice încheiată la sfârşitul săptămânii trecute, cu "regrete, dar şi cu progrese" în compromisul final pentru a încerca limitarea încălzirii climatice, informează AFP.

Şeful statului francez şi-a exprimat mulţumirea în legătură cu angajamentul a circa 200 de ţări pentru "accelerarea diminuării recurgerii la cărbune". "Rămânem mobilizaţi pentru a reuşi următoarea etapă: un anunţ pentru renunţarea la cărbune semnat de marii emiţători" de dioxid de carbon, a continuat Macron într-o serie de tweet-uri.

Macron s-a declarat de asemenea mulţumit de faptul că în jur de o sută de ţări, reprezentând "jumătate din emisiile de metan", s-au pus de acord pentru "a-şi reduce emisiile cu 30% până în 2030". "Trebuie acum ca şi cealaltă jumătate să se angajeze" (pentru un asemenea obiectiv), a îndemnat el, informează Agerpres.ro.

Cele 200 de ţări reprezentate la COP26 au adoptat sâmbătă un acord pentru a accelera lupta împotriva încălzirii plantei, fără a garanta limitarea acesteia la 1,5 grade Celsius şi fără a răspunde la cererile de ajutor ale ţărilor sărace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.