Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron, decizie care aruncă Franța în aer: sfidează Parlamentul și miile de protestatari

magnuscmd.com
macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că va forţa prin decret bugetul pe anul 2023, după ce Parlamentul de la Paris a refuzat să adopte legea bugetului în forma sa actuală.

Citește și: Nebunie totală în Paris: oamenii stau la coadă la benzinărie, ca românii pe vremea comunismului/ Prețurile sunt exorbitante

Partidul lui Emmanuel Macron, En Marche, nu deţine o majoritate parlamentară, iar membrii opoziţiei au adăugat sute de amendamente la legea bugetului, care ar fi mărit angajamentele de cheltuieli stipulate în textul original al proiectului de buget.

Adoptarea bugetului prin decret prezidenţial este constituţională în Franţa, dar acest lucru riscă să amplifice tensiunile politice, care s-ar adăuga la valul de greve şi demonstraţii antiguvernamentale.

Decizia lui Emmanuel Macron vine în condițiile în care zeci de mii de oameni protestează în Paris și alte mari orașe ale Franței. Sindicaliștii din energie, trasporturi și educație sunt în stradă, dar lor li s-ar putea alătura și alte categorii de bugetari sau oameni din mediul privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.