Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron denunţă un atac odios asupra etnicilor kurzi din Franţa

Getty Images
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunţat, vineri seară, "un atac odios" asupra etnicilor kurzi, în contextul incidentului armat din Paris, soldat cu trei morţi şi trei răniţi.

"Kurzii din Franţa au fost ţinta unui atac odios în inima Parisului. Suntem cu gândurile la victime, la persoanele care luptă să supravieţuiască, la familiile lor şi la apropiaţi. Le suntem recunoscători forţelor de ordine pentru curaj", a declarat Emmanuel Macron într-un mesaj postat pe Twitter.

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite, una fiind în stare gravă, în atacul armat comis vineri în Paris, conform noului bilanţ raportat de autorităţi, iar la centrele etnicilor kurzi au fost aplicate măsuri suplimentare de securitate. Incidentul armat a avut loc la Centrul cultural kurd Ahmet Kaya din zona Enghien, în Arondismentul 10 al capitalei Franţei.

Presupusul autor al atacului, un individ în vârstă de 69 de ani care a fost condamnat în trecut pentru două tentative de asasinat, a fost plasat în arest preventiv pentru asasinate şi tentative de asasinare. Suspectul fusese eliberat din închisoare pe 12 decembrie şi se afla sub control judiciar. Parchetul antiterorist din Paris aşteaptă audierea suspectului pentru a putea stabili dacă acest caz intră în competenţa sa.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a indicat că este vorba de un atac xenofob. "Nu se cunosc motivaţiile exacte ale asasinului, dar în mod evident a acţionat singur. Nu este clar dacă a vrut să asasineze aceste persoane doar pentru că erau de etnie kurdă, dar este evident că a vrut să atace străini", a declarat Gérald Darmanin.

Imediat după declaraţiile ministrului de Interne, sute de persoane au început să protesteze în faţa centrului kurd vizat de atac şi au apărut confruntări cu forţele de ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.