Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron, despre certificatul sanitar: 'Unii protestează, dar pe alţii, mai numeroşi, această măsură îi linişteşte'

Élysée
Preşedintele francez Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a susţinut miercuri măsurile de combatere a pandemiei COVID-19 adoptate în mod ''democratic'', în faţa manifestanţilor antivaccinişti care îi reproşează încălcarea libertăţilor prin impunerea certificatului sanitar fără de care în Franţa nu se mai poate intra în multe spaţii de recreere, inclusiv baruri sau restaurante.

''Contrar a ceea ce spun unii, care profită de această pandemie pentru a câştiga alegători, niciodată în istoria noastră o criză de o asemenea amploare nu a fost combătută într-un mod atât de democratic'', a spus Macron de la reşedinţa de vară a preşedinţiei franceze de la Bregancon, transmite agenţia EFE.

El a condus de acolo un Consiliu de Apărare sanitar, la care a avertizat că ''sub influenţa aşa-numitei variante Delta, situaţia sanitară este mai mult decât dificilă'.

Cât despre certificatul sanitar, care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară, preşedintele francez a subliniat că ''nu există alternativă'' pentru această măsură intrată în vigoare luni în Franţa şi care se aplică pentru accesul în numeroase spaţii închise, scrie Agerpres.ro.

''Unii sunt preocupaţi de certificatul sanitar. Este dreptul lor. Dar să nu uităm că există şi alte persoane, mai numeroase, dar de asemenea şi mai tăcute, pe care acest pas îi linişteşte'', a explicat Macron.

Conform ultimului bilanţ pe 24 de ore, cel de marţi, Franţa a înregistrat în această zi 28.576 de noi cazuri de COVID-19.

Peste 230.000 de persoane au ieşit în stradă sâmbătă la Paris şi în alte oraşe ale Franţei, în al patrulea weekend consecutiv de proteste împotriva impunerii certificatului sanitar şi a vaccinării obligatorii pentru angajaţii din spitale şi cămine de bătrâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.