Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron este omul lui Vladimir Putin: Președintele francez a acceptat propunerea făcută de omologul de la Moscova

Facebook
Emmanuel Macron Vladimir Putin Macron Putin

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a acceptat o invitaţie din partea preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a efectua o vizită în Rusia, până la sfârşitul anului, a anunţat preşedinţia franceză, în urma unei videoconferinţe între cei doi, relatează AFP.

Preşedintele rus l-a ”invitat” pe omologul său francez, care a ”acceptat” invitaţia, a anunţat vineri preşedinţia franceză, fără să precizeze o dată în acest sens, potrivit news.ro.

Citește și: Document cu scandal! Fluturașul de salariu, din mai 2020, care dovedește că Poliția Locală e plătită mai bine decât Poliția Națională! .

Vizita ar putea avea loc ”în lunile următoare”, ”până la sfârşitul anului”, însă este necesar să ţină cont de criza covid-19, a precizat ea.

Palatul Elysée a mai precizat că această vizită nu va avea o ”dimensiune memorială”, în contextul în care Rusia tocmai a sărbătorit 75 de ani de la victoria împotriva nazismului.

Invitaţia a fost lansată de Vladimir Putin într-o întâlnire tête-à-tête prin videoconferinţă, ”o discuţie aprofundată şi substanţială”, care a ”permis să se facă bilanţul dialogului încrederii şi securităţii angajat” în cursul vizitei preşedintelui rus la Fortul Brégançon, reşedinţa de vară a preşedinţilor francezi, în sudul Franţei, la 19 august 2019, cu puţin înaintea sumitului G7 de la Biarritz, în sud-vestul Franţei.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Preşedinţia franceză insistă asupra ”calităţii relaţiei bilaterale”.

La puţin timp după ce a fost ales în 2017, Emmanuel Macron l-a primit cu fast pe omologul său rus la Castelul Versailles, lângă Paris.

În urma a două vizite ale preşedintelui francez în Rusia, în 2018, una la Sankt Petersburg, cealaltă la finala Cupei Mondiale de Fotbal, Vladimir Putin a venit la Paris, la funeraliile fostului preşedinte Jaques Chirac, la 30 septembrie 2019, iar apoi la 10 decembrie, la un summit în patru cu Ucraina, Germania şi Franţa, în vederea unei relansări a procesului de pace în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.