Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron, invitat la parada militară din 24 iunie de la Moscova

sputnik
parada moscova

Rusia îl va invita pe preşedintele francez Emmanuel Macron la parada militară pentru marcarea victoriei împotriva Germaniei naziste, ce va fi organizată anul acesta pe 24 iunie la Moscova, după ce a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat joi un responsabil al diplomaţiei ruse, informează AFP potrivit Agerpres.

"Invitaţii noi vor fi trimise tuturor participanţilor (la paradă), inclusiv preşedintelui Republicii Franceze", a declarat Aleksei Paramonov, înalt responsabil al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, într-un interviu pentru RIA Novosti.

Anterior, preşedintele francez şi-a făcut publică intenţia de a asista la parada militară ce era prevăzută să aibă loc în Piaţa Roşie la 9 mai, pentru a marca 75 de ani de la victoria Aliaţilor împotriva trupelor lui Hitler.

Liderul chinez Xi Jinping şi-a anunţat de asemenea intenţia de a asista la parada militară de la Moscova.

Mare defilare patriotică ce ilustrează în fiecare an puterea militară rusă, parada a fost amânată în acest an din cauza epidemiei de coronavirus şi înlocuită prin comemorări mult mai modeste.

De la începutul lui mai, Rusia anunţa peste 10.000 de noi contaminări zilnice, în timp ce locuitorii celei mai mari părţi a teritoriului rus rămâneau în izolare acasă. Însă creşterea numărului de noi cazuri s-a stabilizat şi autorităţile ruse au început la 12 mai o prudentă ieşire din izolare.

La Moscova, primăria a anunţat miercuri ridicarea de la 1 iunie a mai multor restricţii impuse de două luni.

Estimând că vârful epidemiei a trecut, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi că parada militară va avea loc pe 24 iunie.

Potrivit celor mai recente cifre publicate joi, Rusia a înregistrat 379.051 de persoane contaminate şi 4.142 de decese legate de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.