Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia lui Emmanuel Macron după ce a fost agresat la o acțiune electorală

bfmtv.com
macron-palma

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va menţine contactele directe cu populaţia în timpul deplasărilor sale în ţară, deşi a fost pălmuit marţi, când se afla într-o vizită în sud-estul Franţei, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Gabriel Attal, care a insistat asupra faptului că incidentul este ''un act izolat'', transmite EFE.

Într-un interviu acordat postului Europe 1, Attal a reiterat că ''ar fi de neconceput ca francezii să fie privaţi de contactul cu preşedintele'' din cauza gestului făcut de un bărbat de 28 de ani, reţinut imediat de serviciul de protecţie al lui Macron.

Attal a explicat că Macron ''intră în contact cu francezii fără filtre'' şi că ''în 99,99% dintre cazuri'' nu au loc incidente.

În opinia sa, cele întâmplate în timpul vizitei preşedintelui Macron ''reprezintă un act izolat, pentru că nu trebuie să lăsăm impresia că ceea ce a făcut acel bărbat este reprezentativ pentru populaţia franceză''.

Attal a considerat că este ''un semn bun'' că reprezentanţii politici au condamnat imediat în marea lor majoritate palma primită de Macron şi a insistat pe faptul că, ''într-o ţară democratică, este sănătos ca dezbaterea să aibă loc într-un context fără violenţă''.

Pe de altă parte, ministrul economiei şi finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat miercuri, într-un interviu acordat canalului BFMTV, că agresiunea asupra lui Macron ''este un gest grav împotriva naţiunii franceze în ansamblul său'' care s-a produs într-un moment în care există ''o deteriorare a dezbaterii publice''. Le Maire a criticat responsabilii politici care recurg la ''atacuri personale, cinism şi complot''.

Duminica trecută, liderul stângii radicale Jean-Luc Melenchon a spus că speră ca în ultima fază a campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2022 să aibă loc ''un incident grav sau un asasinat'', aşa cum s-a întâmplat la scrutine precedente.

''În istorie, violenţa cea mai gravă începe întotdeauna cu ajutorul cuvintelor'', a apreciat Le Maire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.