Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron salută 'progrese' în pofida unor 'momente tensionate' la summitul UE, Angela Merkel anunţă un cadru al unui posibil acord

Agerpres
Emmanuel Macron

Emmanuel Macron s-a arătat încrezător luni, la sosirea la reuniunea Consiliului European, în contextul în care negocierile sunt în toi cu privire la un plan de relansare economică a Uniunii Europene (UE), în urma crizei covid-19, anunță news.ro.

”Am avansat mult (în noaptea de duminică spre luni) în subiectul regulilor de funcţionare a planului relansării”, a anunţat el, salutând ”un spirit de compromis” şi ”o voinţă de a avansa” a Celor 27.

Citește și: A semănat 'TORNADO' și a cules o condamnare definitivă și un dosar de crimă organizată - Cum arată pe interior operațiunea lui Dragomir față de Kovesi

”Au fost momente foarte tensionate, care vor fi în continuare dificile”, mai ales cu privire la ”suma totală a planului de relansare şi părţii de subvenţii”, care este ”subiectul cel mai sensibil în ultimele ore”, a recunoscut el.

”Însă există progrese”, a recunoscut el.

”Trebuie acum să intrăm în detalii. Vor exista neapărat soluţii de compromis (...), dar trebuie să ne păstrăm ambiţia marilor proiecte europene viitoare, mai ales în politicile privind mediul, suveranitatea, domeniul digital sau cu privire la tineret”, a declarat Macron.

El consideră că ambiţia europeană ”de care avem nevoie” este ”condiţia solidarităţii noastre şi a unei stabilităţi a zonei euro”.

”A nu fi azi la înălţimea spiritului de compromis şi ambiţiei înseamnă să ne asumăm riscul de a reveni la momentele cele mai dure (...) şi ca în final acest lucru să ne coste cel mai scump”, a apreciat preşedintele francez.

Citește și: Scenariu: Reintrare în stare de urgență pe 1-3 august (studiu)

Macron a anunţat că va continua să lupte alături de cancelarul german Angela Merkel.

”Noaptea trecută, la finalul unor negocieri îndelungate, am ajuns la un cadru al unui posbil acord. este un pas înainte, iar acest lucru ne dă speranţa că se poate ajunge la un acord azi, sau că cel puţin că un acord este posibil”, a subliniat, la rândul său, Angela Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.