Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron şi-a exprimat tristeţea faţă de demisia, din motive de sănătate, a premierului japonez Shinzo Abe

The economic times
Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi-a exprimat vineri ''tristeţea'' faţă de demisia, din motive de sănătate, a premierului japonez Shinzo Abe, salutând un ''om al modernizării economiei şi societăţii'' nipone, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În funcţie de la sfârşitul anului 2012, premierul naţionalist, în vârstă de 65 de ani, şi-a anunţat vineri intenţia de a demisiona, suferind de o boală inflamatorie cronică a intestinului.

În faţa Asociaţiei presei prezidenţiale din Paris, Emmanuel Macron şi-a exprimat ''tristeţea pentru faptul că premierul nipon a demisionat din motive de sănătate'', exprimându-şi ''admiraţia pentru munca depusă'' de acesta.

''El a fost omul modernizării economiei şi societăţii japoneze, oferind un rol mai important femeilor'', a adăugat şeful statului francez.

Shinzo Abe a explicat că suferă din nou de vechea sa boală, rectocolită hemoragică sau colită ulceroasă, pentru care urmează un nou tratament.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Această boală cronică inflamatorie a intestinului a fost deja unul dintre motivele încheierii pripite a primului său mandat de prim-ministru în 2007, după abia un an de mandat.

Vizibil emoţionat şi înclinându-se în faţa camerelor de filmat, Abe şi-a exprimat "regretul profund" în faţa poporului japonez pentru că îşi părăseşte postul cu circa un an înainte de data prevăzută iniţial şi în plină criză de coronavirus.

Anunţul demisiei survine după ce luni Abe a devenit oficial cel mai longeviv premier, cu 2.799 de zile consecutive în fruntea guvernului japonez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.