Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron spune că Rusia a ATACAT Europa și suveranitatea UE: Alături de Angela Merkel, a anunțat că toate statele vor aplica 'măsuri coordonate' / VIDEO

rusia sanctiuni

Otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal pe teritoriul britanic constituie o "atingere la suveranitatea europeană", a declarat vineri preşedintele francez Emmanuel Macron, în finalul summitului european la Bruxelles, relatează AFP.

"Noi considerăm acest atac drept o provocare serioasă pentru securitatea noastră şi drept o atingere la suveranitatea europeană", a declarat Macron într-o conferinţă de presă alături de cancelarul german Angela Merkel, scrie agerpres.ro.

Citește și: Acuze grave ale lui Dan Negru! De ce l-ar fi refuzat, de fapt, Televiziunea Română pe Andrei Gheorghe

"Toate statele membre şi-au exprimat solidaritatea deplină cu aliatul lor britanic" joi seara, a amintit preşedintele francez, care se întâlnise cu prim-ministrul britanic Theresa May şi cu cancelarul Angela Merkel în marja summitului cu o zi înainte.

"Toţi au fost de acord că, potrivit evaluării Regatului Unit, nu există altă explicaţie plauzibilă decât responsabilitatea Rusiei", a adăugat Macron.

Citește și: S-a aflat! Cine o va înlocui pe Andreea Mantea la Kanal D

Otrăvirea pe teritoriul britanic "cere un răspuns coordonat şi hotărât din partea UE şi a statelor membre" şi "mai multe state, între care Germania şi Franţa, vor aplica rapid măsurile coordonate", a spus el.

Ţările UE au anunţat vineri la Bruxelles că ar putea lua măsuri naţionale împotriva Rusiei în următoarele zile, cum ar fi expulzări de diplomaţi.

Citește și: Lovitură GREA pentru Mugur Isărescu! Cine a inițiat un proiect de lege prin care ar urma să-i DISPARĂ IMUNITATEA

Lituania, Irlanda, Republica Cehă şi Danemarca se numără printre statele membre care au declarat că sunt pregătite să ia măsuri suplimentare, după ce UE şi-a exprimat joi sprijinul pentru Marea Britanie şi a decis să-şi recheme ambasadorul din Rusia pentru "consultări".

Măsurile naţionale care vor fi luate în zilele următoare vor fi "reacţii coordonate ale statelor membre" şi nu vor "fi neapărat" aceleaşi pentru toţi, a declarat preşedinţia franceză, adăugând că "acest lucru se va coordona până luni".

Citește și: Decizie ISTORICĂ! Ce primărie din Capitală se înfrățește cu un raion din Basarabia

Londra a expulzat 23 de diplomaţi ruşi, prezentaţi ca fiind agenţi de informaţii "nedeclaraţi", pentru a sancţiona Moscova, şi a anunţat că niciun membru al guvernului britanic nu se va duce în Rusia pentru a urmări meciurile de fotbal ale Cupei Mondiale în iunie şi iulie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.