Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron susţine rolul energiei nucleare în atingerea neutralităţii din punct de vedere climatic

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că energia nucleară ar trebui să joace un rol dacă Uniunea Europeană vrea să ajungă la emisii zero de dioxid de carbon până în 2050, relatează DPA şi AFP potrivit Agerpres

"Trebuie să găsim mecanismele potrivite de tranziţie", a spus Macron înainte de începerea reuniunii liderilor UE de la Bruxelles. "Toţi ar trebui să-şi construiască propriile soluţii", a adăugat el.

"Energia nucleară este parte a tranziţiei pentru ţări care trebuie să renunţe la cărbune", a spus el, atrăgând atenţia că peste 60% din energia electrică din Franţa provine din centrale nucleare.

"Pentru ţările care trebuie să renunţe de tot la cărbune, este clar că nu vor putea să treacă de pe azi pe mâine la energie regenerabilă", a subliniat şeful statului francez.

"Deci ei vor trebui să includă în soluţiile lor, dacă o doresc şi dacă există consensul politic în ţara lor, o parte energie de energie nucleară", a mai spus el.

Într-un draft consultat de DPA, liderii UE recunosc "necesitatea de a asigura securitatea energetică şi de a respecta dreptul statelor membre de a decide asupra mixului lor energetic"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.